Staročeská zelňačka s klobásou

gallischek Kuchař: gallischek

Doba přípravy: 30 min 4 porce Polévky 6 názorů

Suroviny

500 g kysaného zelí
150 g másla
2 lžičky mleté papriky
4 brambory
3 klobásy
1 cibule
5 lžic hladké mouky
mletý pepř
sůl
krupicový cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, okořeníme kmínem, paprikou a vaříme doměkka přibližně 25 min.

  2. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě, dokud nezměknou.

  3. Klobásy nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a usmažíme jíšku.

  4. Jíšku vmícháme do uvařeného zelí, přidáme hotové brambory, nakrájenou klobásu a celé ještě asi 5 minut vaříme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská zelňačka s klobásou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Polievka je v podstate dobrá, len mi tam veľmi chýbali sušené huby. Ale možno tu nemajú byť. :-) A ešte, žiadne preplachovanie kapusty. Nerozumiem, prečo vylievať minerály a vitamíny do kanála, veď kvôli nim sa kapusta nakladá. Žeby kvôli kyslosti?!? Ale kyslá kapusta musí byť kyslá.;-)

    Odpovědět

  • Pastilka Pastilka(neregistrovaná)

    Tahle polévka se jí vidličkou, i když nevím, jestli bychom ji v té hustotě nezlomili. :-D

    Odpovědět

  • gallischek gallischek(autor receptu)

    Dajda: Ano máte pravdu v tom že tato polévka je hustčí. Pochází z dob, kdy to bylo hlavní jídlo dne a tudiž muselo zasitit.

    Odpovědět

  • Petra H. Petra H.(neregistrovaný)

    Mě se ten recept vůbec nezdá a použít na to 2 hrnce a ještě pánev... proč to dělat jednoduše,když to jde složitě.......

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Pochybovala bych především o tom, že staří Češi vařili zelňačku s paprikou a klobásou, i když je samozřejmě moc dobrá. Máte ale pravdu, že 150 g másla je na půl kila zelí a 1,2 litru vody trochu moc. Připočítáme-li 5 lžic mouky, tak z toho snad nemůže vzniknout polévka, ale jakési zadělávané zelí. :-?:-?

    Odpovědět

  • casino casino

    No jo, no... staročeši měli patrně tolik másla, že až nevěděli do čeho už ho vrazit, že :-8:-):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: videorecept zelnačka polévka s klobásou zelnačka polévka s klobásou dobrá zelňačka s klobásou krkonošská zelňačka krkonošská zelnačka s klobásou zelňačka s klobásou jednoduchá zelňačka s klobásou videorecept zelnačka krkonošská zelňačka s klobásou recept zelňačka s klobásou videorecept zelňačka s paprikou staroveska zelňačka kyslá zelňačka jednoducha¨zelnacka polevka zelňačka s klobásou a paprikou staročeské recepty staročeká zelnačka zelňačka s cukrem jednoducha zelňačka z kysaneho zelí videorecept varime zelnacku s paprikovou klobasou

Zapomněl/a jsem heslo