Tyrolské špenátové knedlíky

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

500 g bílého chleba z předchozího dne
300 g baby špenátu
100 g sýra Gruyére
125 g másla
1 cibule
3 vejce
3 polévkové lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce mléka
sůl
pepř
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g Parmazánu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.

  2. Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.

  3. V míse pak smícháme všechny suroviny.

  4. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  5. Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku. Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut.

  6. Necháme okapat.

  7. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.

Poznámka

Zdroj: Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tyrolské špenátové knedlíky

Tématické fráze: tyrolské knedlíky špenátove knedliky špenátový knedlík tyrolsky knedlik tyrolský knedlík recept tyrolský knedlík recept tyrolské knedlíky se špenátem tyrolské knedlíčky se špenátem špenátová tyrolské knedlíčky špenátové knedlíčky tyrolske knedlicky tyrolské knedlíky recept špenátová knedlíky #špenátové knedlíky špenátové knedlíky recept tyrolský knedlík se špenátem recept na tyrolské knedle tyrolske kuličky tyrolský knedlík - recept tyrolské špěnátové knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo