Tyrolské špenátové knedlíky

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut 7 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut 7 názorů

Suroviny 4 porce

500 g bílého chleba z předchozího dne
300 g baby špenátu
100 g sýra Gruyére
125 g másla
1 cibule
3 vejce
3 polévkové lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce mléka
sůl
pepř
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. 2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.

  2. Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.

  3. V míse pak smícháme všechny suroviny.

  4. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  5. Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku. Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut.

  6. Necháme okapat.

  7. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Apetit

Komentáře k receptu Tyrolské špenátové knedlíky

Tématické fráze: tyrolské knedlíky špenátove knedliky špenátový knedlík tyrolsky knedlik tyrolský knedlík recept tyrolský knedlík recept tyrolské knedlíky se špenátem tyrolské knedlíčky se špenátem špenátová tyrolské knedlíčky tyrolske knedlicky špenátové knedlíčky špenátová knedlíky tyrolské knedlíky recept špenátové knedlíky recept #špenátové knedlíky tyrolský knedlík se špenátem špenátový knedlíky recept na tyrolské knedle knedlíky se špenátem tyrolske kuličky