Čočkový hrnec s jehněčím
Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky použito také arabské koření sumah, které dodává pokrmu svěží kyselkavou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 526 kJ / 2 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,81 g |
Tuky | 97,73 g |
Vláknina | 72,49 g |
Cholesterol | 121 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 196,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme do vody alespoň na 3 hodiny.
Krok 2: Bůček nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Obojí usmažíme na oleji.
Krok 3: Vmícháme mletou červenou papriku, přidáme na menší kusy nasekaná jehněčí žebírka. Osolíme, přidáme koření sumah a zalijeme vodou tak, aby bylo maso asi z poloviny ponořené. Vaříme tak dlouho, až maso odpadá od kostí.
Krok 4: Kosti odstraníme, přisypeme čočku i s vodou, ve které se namáčela a na kostky nakrájené brambory.
Krok 5: Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Brambory by měly být jemně převařené, ale neměly by se úplně rozpadat. Pokud je potřeba, pokrm dosolíme.
Krok 6: Hotové jídlo necháme vychladnout a dáme do lednice, aby čočka i brambory nabobtnaly, a tím pokrm zahustily.
Krok 7: Podáváme na druhý den s chlebem.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Moje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 20 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
eliska1947 před 7 minutami
Sekaná
Makysek0310 před 33 minutami
Brokolicové karbanátky
p.breuova před 59 minutami
Vídeňský bramborový salát
p.breuova před 1 hodinou
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
kna323 před 3 hodinami
Koprová omáčka
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Pecula před 4 hodinami
Lečo
Jiri_Vavra před 4 hodinami
Ratatouille
janatka před 5 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
čočka v pomalém hrnci
Suroviny:
čočka,
žebra,
bůček uzený,
cibule,
brambory,
česnek,
olej,
koření sumah,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (3)