Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 870 kJ / 7 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,21 g |
| Tuky | 324,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 1 030,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být.
Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut.
Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Moje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 15 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 2 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 3 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 3 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 7 hodinami
Tématické fráze:
smetanové karamelky,
staročeské recepty,
staroceske rozpíčky,
karamelky recept,
zelníky obalené v cukru,
recept na tofife karamelky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (4)