Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 870 kJ / 7 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,21 g |
Tuky | 324,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 1 030,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být.
Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut.
Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Moje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Nejnovější recepty
Kuřecí mini špízy
Přidáno před 1 hodinou
Vařený květák se strouhankou
Přidáno před 2 hodinami
Masové kuličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 3 hodinami
Svěží salát s olivami
Přidáno před 4 hodinami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Jerry2 před 25 minutami
Makronky
zelenapampeliska před 38 minutami
Hruškový koláč s ořechy, skořicí a drobenkou
vaclavagregrova před 1 hodinou
Ovocné řezy s drobenkou
Babuna2 před 1 hodinou
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 6 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 6 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 7 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 7 hodinami
Tématické fráze:
smetanové karamelky,
staročeské recepty,
staroceske rozpíčky,
karamelky recept,
zelníky obalené v cukru,
recept na tofife karamelky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (4)