Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 870 kJ / 7 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,21 g |
| Tuky | 324,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 1 030,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být.
Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut.
Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Moje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 15 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 19 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 22 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 7 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 9 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 9 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 10 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 10 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 11 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 11 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 11 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 11 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
smetanové karamelky,
staročeské recepty,
staroceske rozpíčky,
karamelky recept,
zelníky obalené v cukru,
recept na tofife karamelky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (4)