Piškotový tunel s tvarohem a ovocem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 15 minut + uležení 1 forma srnčí hřbet Moučníky , Nepečené a mražené 5 názorů

Suroviny

1 menší balení piškotů
ovoce podle vlastního výběru (použila jsem kiwi a mandarinky)
šťáva z kompotu na pokapání piškotů, popřípadě káva
Náplň:
375 g tvarohu (použila jsem polotučný v alobalu)
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce cukr moučka (podle chuti)
1 zralejší banán
šťáva z poloviny citrónu
1 lžíce rumu (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí hřbet pro lepší manipulaci vyložíme potravinovou fólii. Poklademe piškoty obloučkem směrem dolů těsně vedle sebe asi do 3/4 výšky formy a pokapeme je buď ovocnou šťávou nebo uvařenou silnou kávou.

  2. Banán pořádně rozmělníme vidličkou. Tvaroh, cukry, citrónovou šťávu a rozmělněný banán dáme do mísy a metlami rozšleháme.

  3. Polovinu náplně nalijeme na piškoty, poklademe ovocem a nalijeme zbytek náplně.
    Nakonec poklademe piškoty těsně vedle sebe, rovnou plochou nahoru a také je pokapeme ovocnou šťávou nebo kávou.

  4. Tunel dáme vychladit na cca 12 hodin do lednice. Druhý den vyklopíme a nakrájíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 273 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotový tunel s tvarohem a ovocem

Tématické fráze: piškot s tvarohem a ovocem ovocny tunel z piskotu piskot s ovocem a tvarohem srnčí hřbet tvaroh ovoce piškoty recept na piškotovy tunel piškot s tvarohem piskotovy tunel tvarohový tunel s ovocem tvaroh nahoru s piškotem

Zapomněl/a jsem heslo