Suroviny
Porce: Velikost formy- 23 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
Tuky | 57,64 g |
Vláknina | 41,90 g |
Cholesterol | 393 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 322,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.
Krok 2: Troubu jsem předehřála na 180°C. Do misky jsem prosela špaldovou mouku, udělala do ní důlek a přidala všechny ostatní ingredience na těsto. Těsto jsem trochu promíchala vařečkou, aby se propojilo a poté ho zadělala ručně na vále. Po chvíli hnětení vzniklo perfektní nelepivé těsto (pokud se vám bude moc drobit, přidejte mléko, a když naopak bude moc řídké, přidejte víc špaldové mouky).
Krok 3: Těsto jsem natlačila do vymazané formy a na spodní straně propíchala vidličkou. V misce jsem smíchala tvaroh, med, cukr a citronovou kůru. Vzniklou tvarohovou směs jsem stěrkou natřela na těsto.
Krok 4: Hrušky jsem omyla, ale neloupala, protože ta slupka na výsledným koláči vypadá dost dobře, ale pokud ji nemáte rádi, tak ji oloupejte. Z hrušek jsem vykrojila jádřinec, nakrájela je na tenké plátky a naskládala na koláč.
Krok 5: Koláč jsem pekla 40 minut při 180°C. Po vychladnutí jsem ho ještě posypala mletou skořicí.
Zveřejněno 6. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněný špaldový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1OlZ
Moje poznámka
Kořeněný špaldový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1OlZ
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Tématické fráze:
spaldový švestkový koláč,
koláč mrkvový kořeněný,
kořeněný mrkvový koláč,
koreneny kolac,
spaldový mrkvový koláč
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
vejce,
mléko,
máslo,
med,
sůl,
badyán,
koření hřebíček,
skořice mletá,
anýz,
prášek do pečiva,
tvaroh,
cukr vanilkový,
med,
kůra citronová,
hruška,
skořice mletá
Komentáře (2)