Špagety Carbonari
Špagety jsou klasickým italským pokrmem. Tento jednoduchý recept spojuje několik základních ingrediencí. Výsledkem je krémová omáčka, která obaluje každou špagetu. Potom už ji stačí jen posypat křupavou slaninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 616 kJ / 1 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,53 g |
Tuky | 116,07 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 702 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 19,57 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety Carbonari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRg
Moje poznámka
Špagety Carbonari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRg
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 47 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 2 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 7 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 13 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 13 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 15 hodinami
Tématické fráze:
špagety karbonara,
carbonara pohlreich,
spageti,
carbonare,
špagety karbonáre,
špagety carbonara podle pohlreicha,
recepty špagety,
těstoviny carbonare,
karbonare,
carbonara,
špagety pohlreich,
spagety recepty,
karbonara,
recepty ze špaget,
pohlreich špagety,
těstoviny karbonára,
carbonari,
spageti karbonara,
carbonare recept,
špagety recepty pohlreich
Suroviny:
těstoviny špagety,
šunka,
sýr tvrdý,
šlehačka,
česnek,
žloutek,
sůl,
pepř mletý,
slanina
Komentáře (14)
Ale nicméně v některých regionech ji sami Italové dávají...
Většinou se uživatel registruje aby mohl vložit recept.
Souhlasím, tohle nejsou Carbonara. Ale určitě nelze souhlasit s tim, že smetana nikdy...
Pokud by někoho zajímalo, jak takové Spaghetti Carbonara vlastně vypadají, tak stačí lepší slanina (originál Guanciale), parmazán a žloutek. Spaghetti uvaříme, smícháme s "vyškvařenou" slaninou (tuk pryč). Parmazán nastrouhaný na prášek smíchat se žloutky. Tento sos je třeba nalít do horké pasty. Buon Appetito