Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 404 kJ / 2 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 453,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Moruše přebereme, stopičky není třeba otrhávat, mohou na plodu zůstat. Vsypeme je do nepřilnavého kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, zasypeme cukrem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C na hodinu.
Krok 2: Pak moruše promícháme, teplotu trouby zmírníme na 150°C a pečeme ještě asi 2-3 hodiny za občasného vyvětrání trouby.
Krok 3: Hotové moruše pomixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci, pak je naplníme do malých skleniček (330 ml) a po zavíčkování zavaříme (90-100°C/25-30 min).
Zveřejněno 1. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidla z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLXy
Moje poznámka
Povidla z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLXy
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
moruše recepty,
jak zpracovat moruše,
recepty z moruší,
moruše recept,
kolač s moruší,
zralou moruši
Suroviny:
moruše,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (4)
Ale kde je dnes vzít... No škoda.