Zmrzlina z moruší

cathleen Kuchařka: cathleen

Doba přípravy: 10 min + mražení asi 800 g zmrzliny Ostatní 21 názorů

Suroviny

200 g moruší (směs černých a bílých)
300 g hustého bílého jogurtu
krabička Smetany ke šlehání 33%
70 g cukru
2 lžičky citrónové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.

Poznámka

Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích....(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).

Jedlé a léčivé plody moruše (článek): http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...

Zapomenuté ovoce (článek): http://www.lidovky.cz/zapomenute-ovoce-chutne-a-zd...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zmrzlina z moruší

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Marie: máme na zahradě obě - bílou i černou, tu dokonce dvakrát (jednou převislou). Na moruších se mi líbí i to, že zrají velice dlouho, můžeme se na nich pást skoro celý měsíc:-Q

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Moruše jsem "objevila" minulý rok. Chodila jsem každý den pod strom u školy a sbírala a jedla a zamrazovala. Je to jedno z nejzdravějšího ovoce - posiluje imunitu. Jezte je, jak jen můžete. Navíc černá obsahuje ve slupkách resveratrol. Zmrzlina bude jistě výborná

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Maemi: jestli jich máš hodně, udělej marmeládu nebo džem - manžel tvrdí, že mu chutná skoro jako borůvkový :-D

    Odpovědět

  • Maemi Maemi

    zrovna jsem hledala co s morušemi, děkuji za recept :-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Moruše jsou super - jen těch jejich stromů je pomálu ;-);-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Těší mě, že se zmrzka líbí :-) pokud někde moruši potkáte, neváhejte a alespoň ochutnejte:-))

    Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky;-)

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Zmrzlinovač nevlastním a moruši taky ne - tu navíc ani neznám!!! Nicméně vypadá to nááádherně a kdyby mi někdo nabídl, vrhla bych se skokem ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moruše nám tady jedna roste,ale ptáčci jsou vždy rychlejší;-):-))
    Máš to krásně naaranžované:-8:-K+:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Moruši vůbec neznám.

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    My máme moruši na zahradě, už má plody - dozrává postupně celé léto. Díky za super recept, já jí zatím dávala jen do nepečených dortů. Určitě zkusím.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    cathleen:Cathleen, já ti řeknu, to je bomba recept. Moruše mi evokují dětství, kdy jsme měli ohromný strom v Mateřské školce kam jsem chodila a občas jsme si trhali moruši do pusy a já úplně cítím tu nevšední a zvláštní slaďoučkou chuť těch plodů a vždycky byla hodně osypaná;-) Rok před naším stěhováním se sem na domeček jí podřízly, že tam prý je od ní špinavá cesta(byla to ta tmavá), jak opadává na zem a rozšlape se, desítky let to nikomu nevadilo:-O-bylo to, jako by mi vzali kus dětství;-(já měla tu moruši a MŠ naproti baráku, kde jsem bydlela v Č.Krumlově;-)Jasný 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    zizala: hm, nám se už 5.rok drží dobře. To jen letos, ten několikahodinový mráz, zničil veškerou budoucí úrodu ovoce, nejen moruše. Ale už znovu obrůstá a příští rok snad budeme sklízet;-)

    Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Jana: Jani a je to strom, že? Ta naše zatím vypadá jako veliký keř....:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    100let stará bílá moruše roste babičce před domem v Panenských Břežanech na návsi, je každoročně úžasně obsypána plody, samozřejmě svou vůní a šťávou velmi láká vosy, sedět pod ní je jako sedět v úlu...Ovoce je na ní na metráky. Babi z něj dělá hlavně šťávy, džemy, koláče. Úžasně chutná i samotné. Naplnila s nimi i sladké knedlíky. O víkendu, až k ní pojedu zkusím tu zmrzlinu, jen nebude červená.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-( Moruše jsou teplomilné, takže si na ně musím nechat zajít chuť. Ale zmrzka je chutná už od pohledu :-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: moruše černá zpracování moruše černá recepty zpracování moruší marmeláda z moruše moruše zpracování jak zpracovat moruše marmeláda z moruší džem z moruše zpracování moruše moruše bílá recepty moruše marmeláda moruše dzem jak chutná moruše co udelat z moruse moruše černá dzem z morusi moruše černá keř jak zpracovat moruši co udelat z moruší moruše černá recept

Zapomněl/a jsem heslo