Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina z moruší

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

25. 6. 2012 10:53

Suroviny

Porce: asi 800 g zmrzliny

Nutriční hodnoty

Energie2 532 kJ / 605 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky4,40 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy121,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích....(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).

Jedlé a léčivé plody moruše (článek): http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...

Zapomenuté ovoce (článek): http://www.lidovky.cz/zapomenute-ovoce-chutne-a-zd...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

3. 8. 2016 09:37

Marie: máme na zahradě obě - bílou i černou, tu dokonce dvakrát (jednou převislou). Na moruších se mi líbí i to, že zrají velice dlouho, můžeme se na nich pást skoro celý měsíc:-Q

Marie

2. 8. 2016 20:30

Moruše jsem "objevila" minulý rok. Chodila jsem každý den pod strom u školy a sbírala a jedla a zamrazovala. Je to jedno z nejzdravějšího ovoce - posiluje imunitu. Jezte je, jak jen můžete. Navíc černá obsahuje ve slupkách resveratrol. Zmrzlina bude jistě výborná

cathleen

30. 6. 2016 18:55

Maemi: jestli jich máš hodně, udělej marmeládu nebo džem - manžel tvrdí, že mu chutná skoro jako borůvkový :-D

Maemi

30. 6. 2016 18:48

zrovna jsem hledala co s morušemi, děkuji za recept :-)

Colombo65

26. 6. 2012 10:47

Moruše jsou super - jen těch jejich stromů je pomálu ;-);-);-)

cathleen

26. 6. 2012 10:04

Těší mě, že se zmrzka líbí :-) pokud někde moruši potkáte, neváhejte a alespoň ochutnejte:-))

Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky;-)

Kanyla

25. 6. 2012 22:39

Zmrzlinovač nevlastním a moruši taky ne - tu navíc ani neznám!!! Nicméně vypadá to nááádherně a kdyby mi někdo nabídl, vrhla bych se skokem ;-)

Anna Kocikova

25. 6. 2012 20:02

Moruše nám tady jedna roste,ale ptáčci jsou vždy rychlejší;-):-))
Máš to krásně naaranžované:-8:-K+:yes:

Ivana Ch

25. 6. 2012 18:05

Moruši vůbec neznám.

Adéla

25. 6. 2012 15:10

My máme moruši na zahradě, už má plody - dozrává postupně celé léto. Díky za super recept, já jí zatím dávala jen do nepečených dortů. Určitě zkusím.:yes:

Bibinka

25. 6. 2012 14:28

cathleen:Cathleen, já ti řeknu, to je bomba recept. Moruše mi evokují dětství, kdy jsme měli ohromný strom v Mateřské školce kam jsem chodila a občas jsme si trhali moruši do pusy a já úplně cítím tu nevšední a zvláštní slaďoučkou chuť těch plodů a vždycky byla hodně osypaná;-) Rok před naším stěhováním se sem na domeček jí podřízly, že tam prý je od ní špinavá cesta(byla to ta tmavá), jak opadává na zem a rozšlape se, desítky let to nikomu nevadilo:-O-bylo to, jako by mi vzali kus dětství;-(já měla tu moruši a MŠ naproti baráku, kde jsem bydlela v Č.Krumlově;-)Jasný 7.bod:yes:

cathleen

25. 6. 2012 12:40

zizala: hm, nám se už 5.rok drží dobře. To jen letos, ten několikahodinový mráz, zničil veškerou budoucí úrodu ovoce, nejen moruše. Ale už znovu obrůstá a příští rok snad budeme sklízet;-)

Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.

cathleen

25. 6. 2012 12:38

Jana: Jani a je to strom, že? Ta naše zatím vypadá jako veliký keř....:-)

Jana

25. 6. 2012 12:36

100let stará bílá moruše roste babičce před domem v Panenských Břežanech na návsi, je každoročně úžasně obsypána plody, samozřejmě svou vůní a šťávou velmi láká vosy, sedět pod ní je jako sedět v úlu...Ovoce je na ní na metráky. Babi z něj dělá hlavně šťávy, džemy, koláče. Úžasně chutná i samotné. Naplnila s nimi i sladké knedlíky. O víkendu, až k ní pojedu zkusím tu zmrzlinu, jen nebude červená.

zizala

25. 6. 2012 12:34

:-( Moruše jsou teplomilné, takže si na ně musím nechat zajít chuť. Ale zmrzka je chutná už od pohledu :-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moruše černá zpracování moruše černá recepty zpracování moruší marmeláda z moruše moruše zpracování jak zpracovat moruše marmeláda z moruší džem z moruše zpracování moruše moruše bílá recepty moruše marmeláda moruše dzem jak chutná moruše co udelat z moruse moruše černá dzem z morusi moruše černá keř jak zpracovat moruši co udelat z moruší moruše černá recept

Suroviny: moruše, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Zmrzlina z moruší

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o89Y