Zapečená sýrová vejce

Eliza Kuchařka:

Bezmasá jídla 12 názorů

513

Suroviny

6 vajec
60 g jemně strouhaného tvrdého sýra (nejlépe goudy)
2 lžíce smetany
pepř
sůl
máslo na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Použijeme 6 šálků, na každý žloutek jeden, abychom zachovali jejich tvar.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který rovnoměrně rozetřeme do vymazané zapékací formy nebo vyššího pekáčku a povrch dobře uhladíme.

  3. Lžící vyhloubíme šest důlků, do kterých vložíme jednotlivé žloutky a pokapeme je smetanou.

  4. Opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 10-15 minut.

  5. Podáváme se špenátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená sýrová vejce

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji všem za hezké ohlasy a tobě, pipre, za vyzkoušení. Jsem ráda, že chutnalo a ten tvůj postup při rozklepnutí vajíček je jednoduše dokonalý. Připadám si jako pa.o, že jsem našpinila tolik hrnků :-*:-D:-D, když to jde tak snadno... To je asi tou pohodlností - "myčka to umyje..." ;-):-8

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, to je dobrý nápad:yes: vyzkouším a myslím, že u toho už zůstanu:yes: a zasloužený bodík:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes jsem recept vyzkoušela a moc chválím!!! :yes: Jen jsem použila uzený sýr, který mi zbyl v ledničce a krásně to i voní. Nepoužila jsem hrníčky na žloutky, ale nechala jsem je ve skořápce a usadila je do zásobníku z bonboniéry, zkoušela jsem i zásobník na ledové kostky z ledničky a i v ní skořápky seděly :-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O tedy Elizo :yes: ty máš nápady. To se musí ocenit:yes:;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)to vypadá velmi lákavě,ale:-(ty vajíčka,ty vajíčka).Na mě by byl tak ten špenátek a k tomu brambůrek:-(;-):-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No teda, to koukám. Ke špenátu používám klasické volí oko, ale už nebudu :-) Toto je lepší. Ukládám a dávám bodík!;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, budu muset konečně sehnat ten špenát a vyzkoušet tvé recepty, které mám uložené v oblíbených.;-) Samozřejmě tento recept tam míří taky a do Prahy bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Patricie, také mám skoro-vegetariána, i když kuře k obědu baštil, ovšem nezapomněl se zeptat "jestli je to zdravé" :-*. Tak vymýšlím, přemýšlím...:-)
    Tenhle recept je, tuším, podle časopisu Nejlepší recepty, abych se nechlubila cizím peřím. Četla jsem ho nedávno někde v čekárně a snažila jsem si ho zapamatovat. Snad jsem to zrekonstruovala správně, každopádně chutnalo...;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Elizo díky za recept. Mám doma vegetariány a tenhle recept je pro ně jako dělaný a ještě vypadá moc hezky. Posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani :-D:-8. Děkuji za rychlý komentář - skoro to tam vedle v jídelně ani nedojedli...;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ty brďo, Eli!! Jak to, že jsem se s tím ještě nesetkala?:-)):-D:-)) Odpovím si hned sama. Protože je to od tebe:-)):-D:-)):-D:-)):yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo