Zapečená sýrová vejce

Eliza Kuchařka: Eliza

Bezmasá jídla 12 názorů

Suroviny

6 vajec
60 g jemně strouhaného tvrdého sýra (nejlépe goudy)
2 lžíce smetany
pepř
sůl
máslo na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Použijeme 6 šálků, na každý žloutek jeden, abychom zachovali jejich tvar.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který rovnoměrně rozetřeme do vymazané zapékací formy nebo vyššího pekáčku a povrch dobře uhladíme.

  3. Lžící vyhloubíme šest důlků, do kterých vložíme jednotlivé žloutky a pokapeme je smetanou.

  4. Opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 10-15 minut.

  5. Podáváme se špenátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená sýrová vejce

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji všem za hezké ohlasy a tobě, pipre, za vyzkoušení. Jsem ráda, že chutnalo a ten tvůj postup při rozklepnutí vajíček je jednoduše dokonalý. Připadám si jako pa.o, že jsem našpinila tolik hrnků :-*:-D:-D, když to jde tak snadno... To je asi tou pohodlností - "myčka to umyje..." ;-):-8

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, to je dobrý nápad:yes: vyzkouším a myslím, že u toho už zůstanu:yes: a zasloužený bodík:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes jsem recept vyzkoušela a moc chválím!!! :yes: Jen jsem použila uzený sýr, který mi zbyl v ledničce a krásně to i voní. Nepoužila jsem hrníčky na žloutky, ale nechala jsem je ve skořápce a usadila je do zásobníku z bonboniéry, zkoušela jsem i zásobník na ledové kostky z ledničky a i v ní skořápky seděly :-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O tedy Elizo :yes: ty máš nápady. To se musí ocenit:yes:;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)to vypadá velmi lákavě,ale:-(ty vajíčka,ty vajíčka).Na mě by byl tak ten špenátek a k tomu brambůrek:-(;-):-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No teda, to koukám. Ke špenátu používám klasické volí oko, ale už nebudu :-) Toto je lepší. Ukládám a dávám bodík!;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, budu muset konečně sehnat ten špenát a vyzkoušet tvé recepty, které mám uložené v oblíbených.;-) Samozřejmě tento recept tam míří taky a do Prahy bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Patricie, také mám skoro-vegetariána, i když kuře k obědu baštil, ovšem nezapomněl se zeptat "jestli je to zdravé" :-*. Tak vymýšlím, přemýšlím...:-)
    Tenhle recept je, tuším, podle časopisu Nejlepší recepty, abych se nechlubila cizím peřím. Četla jsem ho nedávno někde v čekárně a snažila jsem si ho zapamatovat. Snad jsem to zrekonstruovala správně, každopádně chutnalo...;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Elizo díky za recept. Mám doma vegetariány a tenhle recept je pro ně jako dělaný a ještě vypadá moc hezky. Posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani :-D:-8. Děkuji za rychlý komentář - skoro to tam vedle v jídelně ani nedojedli...;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty brďo, Eli!! Jak to, že jsem se s tím ještě nesetkala?:-)):-D:-)) Odpovím si hned sama. Protože je to od tebe:-)):-D:-)):-D:-)):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vejce v troubě sýrová jídla syrová vejce syrova veka zapecena volí oko zapečená vajíčka zapečené jednohubky recepty ze syrových vajec klasické volí oko volí oko recept avokádo volí oko zapečené jednohubky ve vajíčku zapečená kaiserka v troubě vajicka zapecena v troube zapecena kaiserka recept na volioko volioko v troubě recept vejce v troubě syrova vejce recept volí oko v housce

Zapomněl/a jsem heslo