

Banán v čokoládě
Suroviny 4 porce
- 100 g čokolády na vaření
- 40 g tuku
- 4 banány
- 1 lžička moučkového cukru
- skořicový cukr
- šlehačka
- čokoládová poleva
- ovoce na ozdobení
Postup přípravy receptu
Oloupané banány položíme na kovovou mřížku, pod níž umístíme talíř.
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni se lžičkou moučkového cukru a tukem. Smícháme do hladké hmoty, necháme chvíli vychladnout.
Banány poléváme celistvě čokoládou. Pokud nám nějaká čokoláda zteče na talíř, můžeme znovu použít. Banán případně opatrně otočíme, abychom se dostali i na spodní stranu. Čokoládu necháme ztuhnout.
Hotové podáváme poprášené skořicovým cukrem, ozdobené šlehačkou, čokoládovou polevou nebo čerstvým ovocem.