Pečená kachní stehna

jipet Kuchař: jipet

Doba přípravy: 4 hodiny 6 porcí Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 kachna
4 kachní stehna
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož se každoročně dohadujeme, kdo si dá z pečené kachny stehno a kdo prsa, zvolili jsme letos jiný způsob.
    Celou kachnu jsme vykostili, zbyla dvě stehna a dvě prsa. K tomu jsme přikoupili 4 stehna.
    Z kostí jsme uvařili vývar s "obíračkou" .

  2. Vykostěné kusy plus stehna jsme den předem večer naložili do osolené vody, aby si hezky natáhly rovnoměrně sůl a uložili na studené místo.

  3. Díly jsme na druhý den vyndali z vody, pokmínovali, podlili vodou a v pekáči s pokličkou pekli na 170 stupňů v el. troubě 3 hodiny. Občas musíme polít a převrátit díly ,aby se hezky propekly. Pak sundáme poklici a dopečeme, aby se udělala kůrčička.

  4. Podávame se zelím a knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachní stehna

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já kachnu vůbec nepodlívám. Večer ji nasolím, okmínuji a dám do pekáče. Troubu zapnu na 90-100 stupňů, vložím do ní pekáč s kachnou, přikrytý alobalem a jdu spát. Ráno, když vstanu odkryji alobal, pekáč je plný sádla, které pustí kachna. Před obědem ji dám do trouby nezakryté na gril na barvu. V receptu, který zde mám na kachní stehna s kedlubnami na smetaně jsem stehna ještě podlévala, ale opravdu to není nutné ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená kachní stehna

Zapomněl/a jsem heslo