

Pečená kachní stehna
Suroviny 6 porcí
- 1 kachna
- 4 kachní stehna
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
Jelikož se každoročně dohadujeme, kdo si dá z pečené kachny stehno a kdo prsa, zvolili jsme letos jiný způsob.
Celou kachnu jsme vykostili, zbyla dvě stehna a dvě prsa. K tomu jsme přikoupili 4 stehna.
Z kostí jsme uvařili vývar s "obíračkou" .Vykostěné kusy plus stehna jsme den předem večer naložili do osolené vody, aby si hezky natáhly rovnoměrně sůl a uložili na studené místo.
Díly jsme na druhý den vyndali z vody, pokmínovali, podlili vodou a v pekáči s pokličkou pekli na 170 stupňů v el. troubě 3 hodiny. Občas musíme polít a převrátit díly ,aby se hezky propekly. Pak sundáme poklici a dopečeme, aby se udělala kůrčička.
Podávame se zelím a knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená kachní stehna
-
Já kachnu vůbec nepodlívám. Večer ji nasolím, okmínuji a dám do pekáče. Troubu zapnu na 90-100 stupňů, vložím do ní pekáč s kachnou, přikrytý alobalem a jdu spát. Ráno, když vstanu odkryji alobal, pekáč je plný sádla, které pustí kachna. Před obědem ji dám do trouby nezakryté na gril na barvu. V receptu, který zde mám na kachní stehna s kedlubnami na smetaně jsem stehna ještě podlévala, ale opravdu to není nutné