

Pečená kachní stehna s kedlubnami na smetaně
Suroviny 2 porce
- 2 kachní stehna
- sůl
- kmín
- 2 kusy menších kedluben
- 50 g slaniny
- 1/2 cibule
- 1 dcl smetany na vaření
- 1 lžičku octa
Postup přípravy receptu
Kachní stehna omyjeme, osušíme, osolíme a pokmínujeme.
Vložíme je do pekáčku, podlijeme cca 2 dcl vody a přikryté pečeme cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme již na barvu dozlatava. Během pečení aspoň jednou obrátíme a průběžně podléváme výpekem.
Do kastrůlku nakrájíme na kostičky slaninu. Když se malinko rozškvaří, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut restujeme.
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do kastrůlku se slaninou a cibulí. Vše společně orestujeme a podlijeme cca 1 dcl vody.
Osolíme, opepříme a dusíme do téměř úplného vydušení vody. Pak přidáme smetanu a lžičku octa.
Vaříme ještě tak 2 minutky a odstavíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená kachní stehna s kedlubnami na smetaně
-
Mmelinda:
Opravdu se omlouvám
-
....ale tož, co Vy mi to děláte??!! Zase abych utírala poslintaný monitor! Skvostné - jako vždy.
-
Lahodná bašta
Nepohrdla bych
-
Krásné!
-
Dana61:
-
Jani, úžasná dělenka
-
Díky, je to v rámci dělenky, takže řeším přílohy
-
Určitě veliká dobrota
-
kedlubny dělávám s vepřovým, vyzkouším i s kachnou
-
+2
-
Moc pěkné, hned bych si dala