

Kachní stehna naložená a pečená v marinádě
Suroviny 3 porce
- 2 pěkná kachní stehna
- 100 g uzené slaniny
- 2 badyány
- 1 lžíce medu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička tymiánu
- trochu pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- olivový olej
- trochu vody
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů.
Zalijeme olivovým olejem a trochu vodou, všechno promícháme a vložíme do ní 2 stehna, ze kterých sekneme 4 kusy, ty nejprve před vložením osolíme.
Dáme přikryté do lednice a nejlépe přes noc marinujeme.
Druhý den v pekáči na trošce oleje a nakrájené slaniny na kostičky, pak zprudka opečeme kusy kachny po obou stranách, přendáme i s výpekem do pekáče ve kterém budeme péct (já pekla v tom samém co jsem zprudka opékala stehna na kusy), zalijeme zbylou marinádou přilijeme trochu vody.
Dáme péct přikryté na 50 minut a 200 stupňů, opět zalijeme vodou, teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme odkryté až bude kachna měkká a zredukuje se šťáva na množství, které chceme.
Poznámka od kuchařky
Stehýnka jsem chtěla udělat netradičně a byla to dobrůtka veliká. Podávala jsem se šťouchanými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní stehna naložená a pečená v marinádě
-
Bibinko,moc chutně jsi naložila,ještě chutněji připravila
-
nádherná stehýnková bašta
já prosím bez česneku
no, když o tom tak uvažuji, tak ve špajzu je česneku ještě hafo, ale kachní stehýnka prostě nemám
nějak došly
tak až doplním, bude test
-
Všem vám moc a moc děkuji-komentáře hodně potěšily
-
Moc hezké
-
Moc zajimavy. Ten badyan? Hm......
-
Povedená bašta Jani
-
To vypadá zajímavě - asi to někdy zkusím
-
To muselo být dobré
-
To se ti vydařilo Jani
-
parádní
, jedu se Šavlí
-
wou..BIBI jedu na košt
vypadá to luxusně