Kachní stehna na červeném víně

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hod 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hod 8 názorů

Suroviny 2 porce

2 pěkná kachní stehna nebo čtvrtky
2 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl
koření pěti vůní
200 ml suchého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáčku dáme snítky rozmarýnu a celé stroužky česneku.

  2. Maso osolíme, vložíme do pekáče na rozmarýn a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova a doměkka.

  3. V kastrůlku rozmícháme víno s marmeládou, přidáme lžičku koření pěti vůní a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak necháme na mírném ohni 5 minut probublávat, až víno lehce zhoustne.

  4. Z měkkých stehýnek slijeme všechen tuk a maso přelijeme připraveným vinným rozvarem. Pekáček vrátíme ještě na 15 minut do trouby, v polovině času stehna ještě jednou přelijeme, až pěkně zkaramelizují.

  5. Podáváme s opečeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Drůbež, edice Apetitu, upraveno.

Komentáře k receptu Kachní stehna na červeném víně

Tématické fráze: kachna na cervenem vine kachní stehna recepty kachní stehna kachní stehna recept pecena kachna na červeném víně kachni prsa na cervenem vine kuřecí stehna na červeném víně recept na kachní stehna kachní čtvrtky recept kachna na vine kachní stehna na zelenine kachni prsa na vine kruti stehno na cervenem vine pečené kachní stehno na červeném víně kachni stehno recept kachni ctvrtky na červeném víně kachna na víně kachni prsa na vině s červeným zelim kachna recept kchna na červeném víně