Kachní stehna na červeném víně

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 1 hod 2 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

2 pěkná kachní stehna nebo čtvrtky
2 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl
koření pěti vůní
200 ml suchého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáčku dáme snítky rozmarýnu a celé stroužky česneku.

  2. Maso osolíme, vložíme do pekáče na rozmarýn a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova a doměkka.

  3. V kastrůlku rozmícháme víno s marmeládou, přidáme lžičku koření pěti vůní a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak necháme na mírném ohni 5 minut probublávat, až víno lehce zhoustne.

  4. Z měkkých stehýnek slijeme všechen tuk a maso přelijeme připraveným vinným rozvarem. Pekáček vrátíme ještě na 15 minut do trouby, v polovině času stehna ještě jednou přelijeme, až pěkně zkaramelizují.

  5. Podáváme s opečeným bramborem.

Poznámka

Zdroj: Drůbež, edice Apetitu, upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 385 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní stehna na červeném víně

Tématické fráze: kachna na cervenem vine kachní stehna recepty kachní stehna pecena kachna na červeném víně kachni prsa na cervenem vine kuřecí stehna na červeném víně kachní stehna recept kachní čtvrtky recept recept na kachní stehna kachní stehna na zelenine kachna na vine kachni prsa na vine kruti stehno na cervenem vine pečené kachní stehno na červeném víně kachni ctvrtky na červeném víně kachna na víně kchna na červeném víně recept na kachni prsa na víně recept kachni stehna recept kachna na červeném víně

Zapomněl/a jsem heslo