Kachní stehna na pivu a švestkách

Suroviny

3 kachní stehna
200-250 ml světlého piva 10°
1 cibule
6-7 sušených švestek
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená stehna dobře osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou nahrubo, švestky a stehna.

  2. Podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme prvních 20 minut na 220 st, poté teplotu ztlumíme na 160 st. Pečeme cca 2 hodiny podle velikosti stehen.

  3. Před koncem pečení teplotu opět zvýšíme na 220 st a dopečeme dozlatova.
    Podáváme s různými knedlíky a dušeným zelím.

  4. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka od kuchařky

Sušené rozpečené švestky pokrájím do zelí. Vařím kysané a nasáklé švestky výpekem a přitom sladké, zelí dobře dochutí.

Komentáře k receptu Kachní stehna na pivu a švestkách

K receptu nejsou žádné komentáře.