

Kachní stehna na pivu a švestkách
Suroviny
- 3 kachní stehna
- 200-250 ml světlého piva 10°
- 1 cibule
- 6-7 sušených švestek
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
Omytá a osušená stehna dobře osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou nahrubo, švestky a stehna.
Podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme prvních 20 minut na 220 st, poté teplotu ztlumíme na 160 st. Pečeme cca 2 hodiny podle velikosti stehen.
Před koncem pečení teplotu opět zvýšíme na 220 st a dopečeme dozlatova.
Podáváme s různými knedlíky a dušeným zelím.
Poznámka od kuchařky
Sušené rozpečené švestky pokrájím do zelí. Vařím kysané a nasáklé švestky výpekem a přitom sladké, zelí dobře dochutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní stehna na pivu a švestkách
K receptu nejsou žádné komentáře.