Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Pro děti 4 názory

Suroviny

1 květák
1 jarní cibulka
kousek másla
3 vejce
4-5 plátků eidamu
500 ml ovesného mléka
sůl
3/4 hrnku rýže
olej a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozebereme na jednotlivé růžičky a v osolené vodě uvaříme. Scedíme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme nahrubo. Rýži uvaříme v 1,5 násobku vody.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a jarní cibulku orestujeme. Přidáme scezený květák, uvařenou rýži a promícháme.

  3. V misce rozmícháme ovesné mléko, vejce, nastrouhaný eidam a osolíme.

  4. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou.

  5. Květák s rýží dáme do pekáče a zalijeme směsí se sýrem.

  6. Dáme zapéct (odkryté) do trouby na cca 180 stupňů, asi 40-50 minut.

  7. Podáváme samostatně nebo se zeleninovým salátem, sterilovanými okurkami...

Poznámka

Vhodnost dle zavedených surovin.

Eidam jsem měla jen plátkový, tak jsem nastrouhala plátky.

Kdyby se dělal nákyp jen pro dospělé, mohl by se přidat pepř a/nebo muškátový oříšek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    SimiSima: Každá trouba peče jinak:-) Je to sice otřepaná fráze, ale je pravdivá. Takže bych řekla, ať to zkusíte dát na míň a uvidíte, možná to bude stačit na 100, ale možná taky ne, opravdu záleží na troubě, u té mé už mám vyzkoušené, že musím péct delší dobu a na vyšší stupně.

    Odpovědět

  • SimiSima SimiSima

    No mozna ono zalezi spis na teplote te trouby , ze ... pokud pecete na 100 tak asi tu skoro hodku potrebujete...:-( Jen mi prijde skoda, ze 'pro nejmensi" recept ztraci tou dlouhou pripravou ziviny .. ale nejaka
    vlaknina tam urcite bude jeste :-K

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    SimiSima: Ono záleží na troubě, já jsem zapékala necelou hodinu. Jsou tam syrová vajíčka a ovesné mléko, tak je třeba, aby se to všechno propeklo a propojilo dohromady, stejně jako třeba u klasického rýžového nákypu.

    Odpovědět

  • SimiSima SimiSima

    Jen bych se rada zeptala:- opravdu zapekat 40-50 min, kdyz kvetak je jiz predvareny? :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: květákový nákyp recept na květákový nákyp recepty pro nejmenší květákový nákyp recept