Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mišošky (bulky s bigou)

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 5. 2013 09:58

Suroviny

Porce: 8 kusů

Nutriční hodnoty

Energie7 611 kJ / 1 819 kcal
Bílkoviny58,85 g
Tuky10,09 g
Vláknina15,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy365,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

- pára při pečení udržuje rozpínající se povrch pečiva vlhkým a bulky se více rozpínají a nepraskají

- biga vytáhne z mouky všechny její chutě a tyto bulky rozhodně nechutnají jako jiné, zcela bílé pečivo

- biga udrží mišošky vláčnými i druhý den (jsou vlastně stejné, jako v den pečení, pouze zmizí křupavost kůrky)

- dvojím překládáním se v těstě zlepší lepková struktura a střída je pak pevnější, žvýkavější

- tato mírná žvýkavost střídy je zároveň způsobena i obsahem chlebové mouky v těstě

- vyšší hydratace těsta (větší obsah vody v těstě) způsobí nádherné dutiny ve střídě (těsto by mohlo být "sestřenicí" těsta na ciabattu nebo pugliese)

- pekla jsem je ve dvojí velikosti a tak vím, že lepší jsou mišošky větší

- upekla jsem je jednou i méně (ne do červena) a druhý den to nebylo úplně ono - takže vypéct kůrku!

A pokud někoho zajímá název bulek...........byly pečeny na přání mého manžela Miloše, kterého kdysi naše malá, sotva mluvící neteř překřtila na Mišoše.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

11. 1. 2020 09:34

magdalenka: máš pravdu :-O - z původní verze receptu zmizelo slůvko "Dále:" a zůstala jen mezera, která tu ale nebyla vidět. Netuším, kdo takhle zasáhl, ale už je opraveno. Díky za upozornění ;-)

magdalenka magdalenka

10. 1. 2020 19:30

Neviem, ako došlo k zmene alebo zásahu, ale pochybujem, že by si zreteľne neoddelila suroviny na bigu...

radiator radiator

1. 3. 2017 18:20

Včera jsem Mišošky upekla a jsou opravdu výborné:yes: Jak píše Iva, kůrka druhý den už není tak křupavá, ale pokud je dáte na mřížku toustovače, jsou opět jak čerstvé, krásně křupavé. Dělám to tak s každým pečivem z předchozího dne;-)

cathleen cathleen

27. 1. 2014 12:16

zizala: děkuju :-8:-K

zizala zizala (moderátorka)

26. 1. 2014 19:09

Tak hlásím konečně splněno :-8:-)) Pečivo je moc dobré, tvary mám tedy hodně rustikální (= každý jiný :-8:-))). Připomínají mi chlebíky, které jsme moc rádi kupovali v Itálii, taky měly takhle křupavou moučnou kůrku a uvnitř byly lehoučké a pórovité. Bod už jsem dala, tak jen fotku ;-)

Veronika

17. 9. 2013 21:53

Děkuji za odpověď, mišošky se povedly ale těsto mi dalo zabrat;-)

cathleen cathleen

16. 9. 2013 07:39

Veronika: ano, jak píše zizala - používám jen čerstvé droždí;-) Povedly se?

zizala zizala (moderátorka)

5. 9. 2013 09:23

Veronika: Ještě jsem je nepekla:-8, ale dala bych čerstvé ;-)

Veronika

5. 9. 2013 09:06

Dobrý den, droždí se používá instantní nebo cerstvé. Děkujiwww.toprecepty.czwww.toprecepty.cz

cathleen cathleen

25. 7. 2013 08:52

nigina: :-8:-8 ááááž se stydím, za TAK velikou pochvalu (i když - mišošky jsou opravdu vynikající, manžel by mi v tomhle nelhal ani nemazal med kolem pusy.....je vždycky mým prvním kritikem, a to kritikem dost přísným :-p )
Jsem šťastná, že ti tohle časově náročnější pečivo tak chutilo a budu moc ráda za fotky, až přídáš :-K děkuju!

nigina

24. 7. 2013 20:04

Milá Cathleen :-K posielam ti veeeľa pozdravov, objatie, poďakovanie a veľkú pusu :-DDD
Dnes som v tejto veľkej horúčave piekla tvoje mišošky a poviem teda, to je PARÁDA!!! Pečivko je fantastické.
Trošička som si dovolila urobiť malú zmenu - dala som len 1/2 z tých 150 g hladkej a 1/2 pšenično-ražnú (žitnú) zmes.
Podarilo sa mi upiecť zopár takýchto pekárskych dobrôt, ale toto pečivko nemá konkurenciu.
Ak dovolíš, dám sem pár fotiek, len ich idem ešte hodiť do PC a zmenšiť... veď vieš... a potom ich sem pridám.
Cathleenka, zlato moje :-K srdečná vďaka :-K:yes:
Odporúčam všetkým tento fantastický receptík:yes::yes::yes:nasavareska.blogspot.sk

janek53 janek53

23. 5. 2013 16:14

cathleen: A, jak:-p

cathleen cathleen

23. 5. 2013 09:24

nigina: písnu vzkazík!:-K

cathleen cathleen

23. 5. 2013 09:24

janek53: :-D ááá, první statečný!:-K Máš je nádherné:yes: doufám, že chutnaly!:-8

nigina

23. 5. 2013 00:44

Vyzerá to opäť na skvelý receptík... mišošky :-)) je trochu sranďácky názov..ale veď nech :-) Celkom to tomuto pečivku pristane. Odkladám si receptík a čoskoro skúsim mišoškovanie. Som rada, že ste dali aj fotopostup, lepšie sa zorientuje človek. Takže pluskujem:yes:
Neviete, prečo mi mohol zdochnúť žitný kvások v chladničke? Nakrmený som ho tam dala, 2 dni som si ho nevšimla, asi sa naštval. Bola na tom akoby pleseň;-(
Majte sa pekne:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kváskové bulky chleba s bigou bigou bulka v puse chléb s bigou bulkapodvickem rustikální bagetka s pohankou recepty bulka pod víčkem jak se dělá kváskové pečivo chlebík s bigou pečivo s bigou biga skládání kvaskove housky kváskové houstičky housky z kváskového těsta recept na kváskové bulky těsto bigu recept na peceni bulky těsto na bulky pečení chleba s bigou

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, voda, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí

TopRecepty.cz

Mišošky (bulky s bigou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXmv