Kuřecí polévka s cizrnou

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 50 minut 2 porce Polévky 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 cibule
1 mrkev
1 cuketa
2 lžičky oleje
sůl
1 kuřecí stehno bez kůže
800 ml drůbežího vývaru
1/4 lžičky tymiánu nebo jeden stonek čerstvého
150 g sterilované cizrny
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cuketu a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky.

  2. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm kuřecí stehno (asi 5 minut dozlatova), pak ho vyndáme, do hrnce přisypeme cibuli a na mírném ohni ji opékáme asi 3 minuty. Pak přidáme zeleninu, osolíme, dáme zpět maso a zalijeme vývarem. Přidáme tymián a vaříme 35 minut.

  3. Cizrnu slijeme, přidáme ji do hrnce a už jen krátce povaříme (sterilovaná cizrna je už měkká). Kuřecí stehno vyndáme, maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí polévka s cizrnou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo