Červenořepné bábovky s květákem a goudou - pro nejmenší

Suroviny

0,5 kg syrové červené řepy
1/3 hlávky květáku
2 plátky goudy
2 vejce
sůl
tymián
kukuřičná strouhanka na případně zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu okrájíme a spolu s květákem a goudou nastrouháme najemno.

  2. Přidáme vejce, sůl a tymián. Pokud je třeba, zahustíme trochou strouhanky.

  3. Naplníme malé bábovkové formičky a dáme péct do trouby na cca 180 stupňů.

  4. Pečeme podle trouby, průběžně kontrolujeme propečenost párátkem.

  5. Upečené ještě teplé vyklopíme z formiček.

  6. Podáváme teplé nebo studené (teplé jsou lepší), samotné, s bramborami nebo bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Komentáře k receptu Červenořepné bábovky s květákem a goudou - pro nejmenší