

Květák zapečený s quinoou a sýrovou omáčkou - pro nejmenší
Suroviny 3-4 porce
- 1 malá hlávka květáku
- 1 PL ghí
- 1 PL rýžové mouky
- 200 ml ovesné smetany
- 4-5 větších plátků goudy
- 1/3 hrnku quinoy
- sůl
- řeřicha
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Květák rozebereme na nejmenší růžičky a v osolené vodě několik minut povaříme. Může být měkký, ale nesmí být rozvařený.
Goudu nastrouháme na jemných slzičkách. Quinou uvaříme v osolené vodě. Zapékací misku vymažeme máslem.
V kastrůlku rozeřjeme ghí a vsypeme mouku. Promícháme a přilijeme ovesnou smetanu. Necháme přejít varem, přidáme nastrouhaný sýr a několik minut povaříme.
Do zapékací misky dáme uvařenou quinou, na to květák a zalijeme sýrovou omáčkou.
Dámě zapéct do trouby na cca 20 minut. Poté posypeme řeřichou a ještě na pár minut vrátíme do trouby.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Není třeba omáčku solit, gouda je dost slaná sama o sobě.
Řeřicha se může nahradit naťovou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák zapečený s quinoou a sýrovou omáčkou - pro nejmenší
-
Frantiska: Je tam jen na par minut, ale muze se dat i "syrova", to nicemu nevadi
Nebyla nijak horka, urcite ne vic nez predtim.
Casino: Na zacatku je v popisu napsano, ze goudu nastrouhame na jemnych slzickach. Nemela jsem blok, tak js nastrouhala platky, jde to krasne. -
Suroviny: 4-5 větších p l á t k ů goudy
Postup: ...přidáme nastrouhaný sýr
-
Proč se peče řeřicha? Tepelnou úpravou hořkne. Jinak pěkný recept.