Květák zapečený s quinoou a sýrovou omáčkou - pro nejmenší

Suroviny 3-4 porce

1 malá hlávka květáku
1 PL ghí
1 PL rýžové mouky
200 ml ovesné smetany
4-5 větších plátků goudy
1/3 hrnku quinoy
sůl
řeřicha
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na nejmenší růžičky a v osolené vodě několik minut povaříme. Může být měkký, ale nesmí být rozvařený.

  2. Goudu nastrouháme na jemných slzičkách. Quinou uvaříme v osolené vodě. Zapékací misku vymažeme máslem.

  3. V kastrůlku rozeřjeme ghí a vsypeme mouku. Promícháme a přilijeme ovesnou smetanu. Necháme přejít varem, přidáme nastrouhaný sýr a několik minut povaříme.

  4. Do zapékací misky dáme uvařenou quinou, na to květák a zalijeme sýrovou omáčkou.

  5. Dámě zapéct do trouby na cca 20 minut. Poté posypeme řeřichou a ještě na pár minut vrátíme do trouby.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Není třeba omáčku solit, gouda je dost slaná sama o sobě.

Řeřicha se může nahradit naťovou petrželkou.

Komentáře k receptu Květák zapečený s quinoou a sýrovou omáčkou - pro nejmenší

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    Frantiska: Je tam jen na par minut, ale muze se dat i "syrova", to nicemu nevadi:-K Nebyla nijak horka, urcite ne vic nez predtim.

    Casino: Na zacatku je v popisu napsano, ze goudu nastrouhame na jemnych slzickach. Nemela jsem blok, tak js nastrouhala platky, jde to krasne.

    Odpovědět

  • casino casino

    :-O
    Suroviny: 4-5 větších p l á t k ů goudy
    Postup: ...přidáme nastrouhaný sýr
    :-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Proč se peče řeřicha? Tepelnou úpravou hořkne. Jinak pěkný recept.

    Odpovědět

Tématické fráze: květák recepty