Karbanátky s goudou

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 + 30 minut 2 porce Mleté maso 5 názorů

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 vejce
2 cibule
2 lžičky dijonské hořčice
4 stroužky česneku
3 lžíce strouhanky
100 g strouhané goudy
pepř
sůl
olej na smažení
300 g brambor
máslo
100 ml mléka
jarní cibulka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme. Dáme vařit brambory v osolené vodě. K masové směsi přidáme hořčici a strouhanku. Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme.

  2. Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě. Dáme vařit mléko. Usmažené karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou.

  3. Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše.

  4. Karbanátky podáváme s kaší polité máslem, zdobené cibulkou.

Poznámka

Recept s fotopostupem také na http://www.mojetara.cz/recipe/karbanatky-se-syrem-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky s goudou

  • casino casino

    tejaja:
    Smažím i zcela neobalované:yes:
    Ano, dělám je stejně jako vy:yes: :yes:
    Ale smažím i stejně jako hodně kuchtíků, tedy v trojobalu:yes::yes::yes:
    No a oblíbenost jídla mančaftem je vyjádřena počtem palců, že:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Pravda, řízky po určité době přestanou být křupavé, protože se zapaří. Já je tam uchovávám jen po dobu, než dosmažím i ostatní a to jim neškodí. Na knedlíky je to ale bezvadné. :-) Harapák? Jsou různé velikosti a je to jen mísa s víkem. Ale každý podle sebe, samozřejmě :-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: U nás sa fašírky nikdy nebalili do trojobalu, len do strúhanky.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Může to být dobrá věc, ale i tak je to další "harapák" v kuchyni;-) Pár termosek mám, ale stejně jídlo v hrnci zabalím do utěrky a zastelu do peřin, že ať si schrupne:-D Ano, není to moc košer (stejně jako uchovávat řízky v uzavřené nádobě), ale je to staletími ověřené:yes:
    No, a na těchto sýrových karbanátcích je "objevné" aspoň to, že se nebalí ani do trojobalu, ani do peřin:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Na uchovávání řízků, knedlíků a podobně v teplém stavu slouží výborně termohrnec, mně už mnoho let ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: co s goudou karbanatky v alobalu karbanátky neobalovane recepty s goudou mleté maso s goudou recepty z goudy mletý řízek se sýrem neobalovaný recept se strouhanou goudou recept s mletým masem,jablky a goudou mleté maso s goudou recept harapák

Zapomněl/a jsem heslo