Karbanátky s kedlubnovým zelím

cernajaknoc Kuchařka: cernajaknoc

15 ks Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

100 g ovesných vloček
100 g slunečnicových semínek
2 lžíce lahůdkového droždí
2 nastrouhané mrkve
2 lžičky soli
bylinky – majoránka, provensálské koření
čerstvě mletý pepř
lžičku římského kmínu
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml vody
Kedlubnové zelí:
4 kedlubny
lžička soli
kmín, pepř dle chuti
voda
1 cibule
olivový olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte vločky, slunečnicová semínka, droždí, nastrouhanou mrkev, sůl, bylinky, olivový olej, vodu, nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.

  2. Větší část směsi můžete rozmixovat a poté smíchat s hrubou částí. Pokud by se vám směs zdála málo lepivá, můžete přidat lžičku pomletého lněného semínka.

  3. Karbanátky opečte na nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova. Tvořila jsem karbanátky o velikosti 1 polévkové lžíce a na pánvi jsem je rozplácla.

  4. Z kedlubny okrájejte slupku a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.

  5. Nakrájejte cibulku nadrobno a opečte ji na olivovém oleji v hrnci do zlatova.

  6. Přidejte kedlubnu, sůl, kmín a podlijte troškou vody.

  7. Zelí duste asi 15 minut.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Karbanátky s kedlubnovým zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo