Kuřecí prsa na tymiánu s bramborovo-mrkvovým pyré

Nelca777 Kuchařka: Nelca777

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Minutky 0 názorů

Suroviny

500 g kuřecích prsou
4 větší lžíce másla
tymián
sůl
pepř
5 větších brambor
4 mrkve
sůl
1 lžíce másla
mléko dle potřeby
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše dáme společně vařit do osolené vody. Když jsou brambory i kolečka mrkve měkká, rozšťoucháme je co nejvíce, jak nám to půjde.

    Přidáme lžíci másla a přilijeme mléko (záleží na každém, jak moc to chce mít řídké, prozatím stačí 2 dl) a šleháme a přiléváme mléko, dokud nemáme pyré jemné.

  2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a jemně opepříme z obou stran.

    Rozpustíme máslo a přidáme tymián, tak tři minuty tymián opékáme na másle. Potom smažíme z obou stran kuřecí plátky, dokud nejsou hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa na tymiánu s bramborovo-mrkvovým pyré

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo