Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím

pokrk Kuchař: pokrk

Doba přípravy: cca 1 hodina Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

kachní prsa
sádlo
sůl
pepř
kmín
tymián
vařené brambory
hrubá mouka
vejce
bílé kysané zelí
cibule
med
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Klasickým způsobem připravíme kachní prsa. Vykostíme, ochutíme, nasucho osmahneme kůži a dáme péct ( kachna se dá upravit dle vlastní chuti, já použil bílé víno, kmín a tymián ).

  2. Ze skeletu od prsou můžeme připravit vývar na podlití.

  3. Na pánvi osmahneme cibulku do sklovita, přidáme med a zalijeme šťávou ze zelí.

  4. Po odpaření většny vody přidáme nakrájené zelí, dle chuti sůl, pepř, kmín a zlehka smažíme až dosucha.

  5. Z najemno nastrouhaných brambor, hrubé mouky a vejce připravíme tužši těsto. Osolíme a vyválíme.

  6. Připravíme čtverečky cca 10x10 cm, do kterých zabalíme připravené zelí a osmahneme na sádle. Naservírujeme a můžeme si užít příjemný zážitek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    SUPER!!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    pokrk: Vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji, aby se ti u nás líbilo;-):-K
    Zecept se mi velmi líbí, jak na pohled, tak na chuť, jak se říká, není co dodat a dala bych si s velkou chutí, dávám 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Paráda!!!!!:yes::-))

    Odpovědět

  • pokrk pokrk(autor receptu)

    Recept byl pro mne celkově premiéra, jak šišky, tak i kachní prso, které nebylo úplně dorůžova, jak jsem si původně přál..:-( Hlavně jsem se chtěl podělit o šišky, které mě napadly cestou domů, a byly opravdovým zážitkem:-p Úspěch byl doma veliký, tak příště zkusím dodat gramáže.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    wow ty sisky jsou uzasny!:yes:. Urcite vyzkousim, ukladam a bod

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já radši kachní prsa na minutku. Takto bych upravila spíš stehýnko:-p;-) Chtělo by to taky trochu upravit recept, aby jej mohli vyzkoušet i méně zkušení kuchtíci. Gramáže nebo množství např. medu, zelí, brambor, mouky... A v postupu trochu rozlišit interpunkci nebo to napsat v bodech;-) Díky

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upravit kachní prsa mail mnt.med.br loc:cz jak upravit kachní prsa recepty top recepty kachní prsa jak upravit kachni stehna jak připravit kachní prsa kachní maso na tymiánu jak připravit kachní prsa recepty jak upravit na kachní prsa kachni prsa jak upravit recept pečená kachna s jablečnym chutney jak upravit kachní prsa jak upravit kachní prso pečená kachna na tymianu s červeným zelím kureci stehno pecene na timianu s cibulkou a mrkvi kachní prsa, pečený brambor pečené vepřové maso s bramborovými šiškami kachni prsa na bilem vine jak upravit prsa z kachny menu kachni prso s fazolky