Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem

Katerina Valigurova Kuchařka: Katerina…

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

patizon
sůl
česnek
bílý jogurt
vejce
mléko
mouka
strouhanka(-na trojobal)
máslo
vařené brambory
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytý patizon nakrájíme na plátky asi 1cm silné (já krájela neloupaný i s pecičkama, ale někdo slupku okrajuje i pecičky dává pryč), poté jednu stranu posolím, druhou potřu prolisovaným česnekem a klasicky obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka).

  2. Smažíme na rozpáleném oleji, jako příloha jsou nejvhodnější brampory s máslem a čerstvá zeleninka s bílým jogurtem, do kterého jsem dala prolisovaný, posolený česnek

Poznámka

patizon se po nakrájení potí, kor když se posolí,tak šup šup s obalováním,nebo ho nechat vypotit a osušit....dělala jsem ho poprvé a snědli všichni ( i manžel,který vždy hledá maso )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem

Tématické fráze: řízek z patizonu rizky z patyzonu co uvarit z patizonu řízek z patyzonu patizon jako řízek patizon rizek dobroty z patyzonu buchta z patizonu rizky z patisonu co je patizon kuřecí maso s bílým jogurtem dobroty z patizonu rizek s patyzonu řízek s patizonu patizon na rizek patizon buchta patizon riski z patizonu řízek z patizonu maso s bilym jogurtem

Zapomněl/a jsem heslo