Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 700 kJ / 3 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,23 g |
Tuky | 139,51 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 657 mg |
Sodík | 216 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 484,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
Krok 2: Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.
Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Krok 3: Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.
Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Krok 3: Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 30. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjM5
Moje poznámka
Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjM5
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 9 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
kynuté jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky kynuté,
kynuté knedliky,
jahodové kynuté knedlíky z polohrubé mouky,
tvarohové jahodové knedlíky,
jahodove kynetu knedliky,
tvarohove knedliky s jahodami,
tvarohové knedlíky s s jahodami,
posipani na knedlíky,
nadýchané jahodové kynuté knedlíky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
No, řekne se máslo jako máslo, že
Většinou se v rcp píše o ROZPUŠTĚNÉM másle
Zkuste ale někdy PŘEPUŠTĚNÉ máslo