Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem

bumbecka Kuchařka: bumbecka

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Moučníky , Kynuté 4 názory

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky + na poprášení válu
20 g droždí
1 lžička krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
1 vejce
špetka soli
Náplň:
300 g jahod, zbavených stopek, omytých a osušených
-------------
250 g tvrdého tvarohu, nastrouhaného
100 g moučkového cukru
150 g másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.

  2. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.
    Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.

  3. Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem

  • casino casino

    "Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte."
    No, řekne se máslo jako máslo, že :-)
    Většinou se v rcp píše o ROZPUŠTĚNÉM másle :yes:
    Zkuste ale někdy PŘEPUŠTĚNÉ máslo :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    bumbecka: samozrejme.:-8

    Odpovědět

  • bumbecka bumbecka(autorka receptu)

    magdalenka: Kdyby se to nezdálo můžete přidat více mléko :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám dojem, že 250 ml mlieka na 500 g múky je málo.

    Odpovědět

Tématické fráze: jahodové kynuté knedlíky z polohrubé mouky

Zapomněl/a jsem heslo