Tvarohové knedlíky s jahodami a borůvkovou zmrzlinou

Sladká jídla Doba přípravy: cca 15 - 20 min 20 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: cca 15 - 20 min 20 názorů

Suroviny 1-2 porce

Na knedlíky:
1 tučný tvaroh (ne vanička)
10 lžic dětské krupičky
1 vejce
špetka soli
zhruba 10 jahod
Na zmrzlinu:
2 smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
lžíce cukru moučky-ale jinak podle chuti
cca 200 g borůvek (lépe zmražené zůstanou vcelku)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si den předem připravíme zmrzlinu: vyšleháme dohusta 2 šlehačky, přidáme cukr a vmícháme do směsi borůvky. Hmotu naložíme do vhodné nádoby a dáme mrazit do druhého dne.

  2. Z tvarohu, vajíčka, krupice a špetky soli vypracujeme hladké těsto.

  3. To rozdělíme na zruba 10 kousků, do kterých zabalíme jahody. Knedlíky by měly být o malinko větší, než pinpongový míček.

  4. Knedlíky vložíme do vroucí vody a jakmile všechny vyplavou, jsou hotové.

  5. Pokud nám zbydou jahody, můžeme je pomixovat s trochou cukru a přelít knedlíky.

  6. Na talíř ke knedlíkům naložíme kupu zmrzliny, kterou je lépe vyndat z mrazáku zhruba hodinu předem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-včerejší AHA, recept od Martiny Gavriely

Trošku jsem si to upravila podle sebe. Místo borůvek do zmrzliny mohou být i maliny, ostružiny...

Komentáře k receptu Tvarohové knedlíky s jahodami a borůvkovou zmrzlinou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tvarohove knedliky tvarohove knediky knedlíky podle martiny gavriely knedlíky polité jahodami tvarohové knedlíky s jahodovým tvarohové jahodové knedlíky tvarohové knedlíčky polité jahodami tvarohové knedlíky od martiny gavriely tarohové knedlíky tvarohové knedlíky polité jahodové knedlíky žahour se zmrzlinou jak mrazit knedlíky aha recepty tvarohové knedlíky podle martiny gavriely tvarohové knedíčky polité jahodami knedliky gavriely jahodové knedlíky recept splašená buchta od rebeky recepty aha