Jablkový koláč z ořechového těsta

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Těsto:
100 g pšeničné polohrubé mouky
80 g cukru
100 g mletých vlašských ořechů (nebo mandlí, lístkových ořechů)
100 g másla nebo rostlinného tuku
1 bílek
půl lžičky prášku do pečiva
Náplň:
500 g nakyslých jablek,
1 vanilkový cukr
trochu skořice nebo skořicový cukr
50 g rozinek máčených v rumu
20 g strouhanky + tuk na vymazání koláčové formy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky s práškem do pečiva, cukru, ořechů, tuku a bílku vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odpočinout. Pak ho rozdělíme na poloviny.

  2. Koláčovou formu vymažeme, vysypeme strouhankou, rozprostřeme polovinu těsta, poklademe plátky jablek, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Pokryjeme druhou částí těsta a okraje pevně stiskneme.

  3. Povrch propícháme vidličkou a pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Blíží se sklizeň letních jablek a ty je potřeba brzy zpracovat, některé odrůdy rychle moučnatí. Takže toto je jedna z možností zpracování, když máme velkou úrodu.

Zdroj - časopis Květy, hodně staré číslo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jablkový koláč z ořechového těsta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo