Hovězí kostky na sterilovaném celeru

Suroviny

Zadní hovězí maso
sterilovaný celer
papriková pomazánka nebo rajský protlak
cibule
pár snítek tymiánu
jalovec
nové koření
pepř
maďarská paprika
česnek
sůl
olej
bujón nebo vývar
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do hněda cibulku, přidáme kostky masa, koření, tymián, osolíme, necháme pustit šťávu a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Během té doby vždy pouze trošku podlijeme vývarem. Po hodině vmícháme polovinu celeru i s nálevem, česnek a paprikovou pastu. V této chvíli buď dáme do papiňáku nebo dodusíme do měkka pomaleji. Dle potřeby zahustíme tmavou jíškou a úplně nakonec vložíme zbytek celeru, už nevaříme.

Poznámka od kuchařky

Pokud vaříme pomalu, má omáčka samozřejmě lepší chuť, ovšem pokud spěcháme, vařímě v papiňáku. Můžeme podávat s rýží, knedlíky, noky, těstovinami apod.

Komentáře k receptu Hovězí kostky na sterilovaném celeru

Předchozí 1 2

Tématické fráze: sterilovaný celer hovězí kostky s rýží maso na sterilovaném celeru hovězí na celeru na sterilovanem celeru hovězí kostky recepty hovězí kostky recepty z celeru sterilovaný celer recept recepty hovězí maso na celeru sterilované maso celer sterilovaný nakládaný celer sterilovaný pomazanka zp recepty vepřové na sterilovaném celeru nakládaný celer celer recepty jak udělat hovězí kostky recept omacka ze sterylovaneho celeru sterilovaný celer doma