Suroviny
Porce: 4-6 (podle hladu)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 705 kJ / 3 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 330,00 g |
Tuky | 101,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 890 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 244,00 g |
Postup přípravy
brambory nakrájíme, třeba na čtvrtky, a posolíme. Krok 2: V pekáči rozehřejeme sádlo, nasypeme brambory, na ně položíme bůček kůži dolů, mírně podlijeme vodou (vývarem), a dáme přikrytý pekáč do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinku. Krok 3: Koukneme se do pekáče, v případě potřeby podlijeme a bůček otočíme kůží nahoru a dopékáme při teplotě 220 °C už bez přikrytí, až je kůrčička dozlatova upečená.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na bramborách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLx2
Moje poznámka
Bůček na bramborách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLx2
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 17 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 41 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 49 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 1 hodinou
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 2 hodinami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Tématické fráze:
bucek,
bucek recepty,
recepty z brambor,
bůček recept,
recept bůček,
top recepty bůček recept,
kůže z z bůčku,
bucek s bramborami,
kolumbijske drogove kartely filmy
Suroviny:
kost,
brambory,
sůl,
kmín celý,
pepř,
sádlo,
voda
Komentáře (4)
Bramborám se udělá při pečení na povrchu taková jemná "krusta" a ani 90 minut jim nevadí - chce to aspoň tu hodinku s nimi nic nedělat, nepromíchávat, prostě nechat je být...stejně dělám i kuře...