Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozečkový nákyp

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 524 kJ /
603 kcal
Bílkoviny41,04 g
Tuky47,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 898 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mozečky vypereme, odblaníme a udusíme asi na 4 dkg másla. Jemně osolíme a trochu opepříme. Po změknutí prolisujeme. Krok 2: Rozstrouháme parmazán nebo jiný tvrdý, chuťově podobný sýr a smícháme s mozečkem, který ještě okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme vidličkou vejce, promícháme se smetanou a upraveným mozečkem. Krok 3: Vložíme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 24. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: Novinový výstřižek - 60. léta

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozečkový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QywG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozečkový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QywG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Simona Skolakova: Děkuji za komentář.;-) Tedy neumím si představit odblaňovat 10 kg mozečku! :-O Klobouk dolů, ale to musela být fuška. ;-):yes: Jinak já mám poblíž řezníka - soukromníka, on má v sousední obci jatka a tam, když si předem objednám (já nebo kdokoliv jiný), tak buď v pondělí nebo v úterý si pro to zboží můžu dojít. Oni na těch jatkách provádějí tu jateční činnost jen z neděle na pondělí a z pondělí na úterý. V týdnu pak dělají i výrobky, tlačenku, špekáčky, gothaj aj. podle staré receptury. Hovězí maso a vepřové maso a uzeniny atd. si tam člověk může koupit běžně, ale speciality jako mozeček a droby vůbec, jen na objednávku. Ale jsou moc ochotní a mají i dost dobré ceny. Takže si můžu tyhle věci koupit a považuji to, jak se říká, za výhru. Zase se tam brzy chystám. ;-) To se bude mít mlsný jazýček dobře.;-):-D Přála bych takovou možnost každému. Moc zdravím!:-K:-K

Miluji mozeček je to opravdu mňamka,ale mne odradilo odblaňovat mozeček,kdo to nikdy nedělal,tak neví oč jde,já to vím,kolikrát jsem odblaňovala i 10kg mozečku a můžu vám říci,že jsem si už pak tuto lahůdku odepřela;-)ale doma jasně nebudete dělat takové množství,ale zkuste je to mňamka aj i jen smažený mozeček,já bych si hned dala;-):yes:

Suroviny:
mozeček vepřový, parmazán, vejce, smetana, ořech muškátový, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu