Postup přípravy
Cca půlhodinu před začátkem pečení dáme do trouby (nejlépe litinový) pekáč/hrnec, do kterého dáme cca 1 dl vody, zakrytý poklicí. Troubu zapneme na 100-120 °C. Krok 3: Poté dáme husí stehna do pekáče/hrnce, kůží nahoru, zakryjeme poklicí a necháme péci při 100-120 °C, cca 4-5 hod. Během pečení občas stehna polijeme výpekem. Krok 4: Zhruba 15 minut před koncem pečení připravíme (kupovaný) knedlík k ohřátí a červené zelí. Zelí i s lákem dáme do hrnce a povaříme 15 min. Krok 5: Jakmile jsou stehna dopečena, sundáme poklici, naposledy je polijeme výpekem, troubu zapneme cca na 230 °C a dopečeme je asi15 minut, aby se vytvořila kůrčička a byla pěkně dozlatova.
Zveřejněno 10. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGvl
Moje poznámka
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGvl
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 5 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 5 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 6 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 5 hodinami
Maková náplň
lucyb před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 7 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 7 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 10 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 10 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 10 hodinami
Tématické fráze:
husí stehna recepty,
ohřátí zeli,
recepty husi stehna,
pečená husí stehna a červené zeli
Suroviny:
stehno husí,
knedlík houskový,
zelí sterilované červené,
kmín celý,
sůl
Komentáře (9)
A nějaké jíšky, to jídlo pak udělají ještě těžší..
A toť vše
No, vy to ale patrně myslíte vážně, že