Postup přípravy
Cca půlhodinu před začátkem pečení dáme do trouby (nejlépe litinový) pekáč/hrnec, do kterého dáme cca 1 dl vody, zakrytý poklicí. Troubu zapneme na 100-120 °C. Krok 3: Poté dáme husí stehna do pekáče/hrnce, kůží nahoru, zakryjeme poklicí a necháme péci při 100-120 °C, cca 4-5 hod. Během pečení občas stehna polijeme výpekem. Krok 4: Zhruba 15 minut před koncem pečení připravíme (kupovaný) knedlík k ohřátí a červené zelí. Zelí i s lákem dáme do hrnce a povaříme 15 min. Krok 5: Jakmile jsou stehna dopečena, sundáme poklici, naposledy je polijeme výpekem, troubu zapneme cca na 230 °C a dopečeme je asi15 minut, aby se vytvořila kůrčička a byla pěkně dozlatova.
Zveřejněno 10. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGvl
Moje poznámka
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGvl
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 14 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 17 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 2 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 2 hodinami
Tématické fráze:
husí stehna recepty,
ohřátí zeli,
recepty husi stehna,
pečená husí stehna a červené zeli
Suroviny:
stehno husí,
knedlík houskový,
zelí sterilované červené,
kmín celý,
sůl
Komentáře (8)
A nějaké jíšky, to jídlo pak udělají ještě těžší..
A toť vše
No, vy to ale patrně myslíte vážně, že