Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 324 kJ / 7 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,54 g |
Tuky | 444,68 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 644,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk, vejce a cukry vyšleháme. Přidáme mouku a ještě prošleháme.
Krok 2: Těsto nabereme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé věnečky (3-3,5cm), které ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Krok 3: Slepujeme marmeládou a do poloviny namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čajové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Yk
Moje poznámka
Čajové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Yk
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 14 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 19 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 7 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 12 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 14 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 14 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 15 hodinami
Tématické fráze:
čajové pečivo recept,
recepty na malé křehké sušenky ke kávě,
venecky,
venecky bez pytliku,
trene cokoladove věnečky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
vejce,
poleva čokoládová,
marmeláda
Komentáře (8)
No, stane se...
Podle mě je v rcp moc vajec a pokud jste použila velká vejce tak bylo na problém zaděláno - řídké těsto.
Asi už při stříkáni těsta vám korpusy nedržely tvar (ostré hranky od řezané špičky) - stačilo do těsta přidat trochu mouky a zkusit znovu...