Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

4 porce ryby (podle počtu strávníků 2 ks na porci), druh ryby jakou máme rádi, mořskou nebo sladkovodní
1 citron
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
2 mrkve
kousek brokolice
hrst zelených fazolek
kousek květáku
pepř
sůl
bylinky např. kopr, rozmarýn, tymián
sušená bazalka, estragon, oregano
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220° C.
    Očistíme a nakrájíme čerstvou zeleninu, mraženou propláchneme na sítku a necháme okapat (měla jsem fazolky a květák z mrazáku).
    Očištěné porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na větší kus alobalu stříkneme nebo nakapeme olej, položíme 2 kousky ryby, postříkáme olejem i vršek a přidáme čerstvé bylinky.

  2. Alobal uzavřeme shora i obou bočních stran několikerým přeložením a spojem vzhůru dáme do zapékací misky.
    Vložíme do předehřáté trouby na 12-13 minut. Současně čerstvou zeleninu předvaříme 4 minuty v páře a všechnu i mraženou dáme do hlubší pánve na rozehřáté máslo. Osolíme, přidáme špetku sušených bylinek nebo použijeme namíchanou bylinkovou sůl a orestujeme.

  3. Podáváme s vařenými bramborami, rybou v papilotě nebo ji vyndáme a poklademe na talíř se zeleninou.
    Kdo má rád vaření v jednom hrnci, může dát na alobal brambory i zeleninu, na to porce ryby, uzavřít a dělat společně, pak podáváme celou papilotu otevřenou na talíři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 158 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít