Cuketový relish

lemarti Kuchařka: lemarti

Zavařeniny 13 názorů

Suroviny

3 kg cuket
1 kg cibule
1 kg cukru
1 l octa
3 lžice hořčice
3 lžice kari
3 lžice sladké papriky
2 lžice cayenského pepře
3 lžice hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme a necháme přes noc vypotit. Ráno vymačkáme vodu a s cukrem, octem a hořčicí povaříme 30 minut.

  2. Na posledních 10 minut varu přidáme koření a zahustíme moukou. Ještě horké plníme do sklenic, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 154 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketový relish

  • hosta hosta(moderátorka)

    Koubkova: Cuketu není třeba loupat. Pokud je hodně velká a má i velký jaderník, tak překrojít podél, jádra odstranit - a pak zvážit;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    3kg cuket je myšleno čistá váha už oloupana?;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Teprve dnes jsem použila - upekla jsem na této čalamádě bílou klobásu. Je to výborné, pikantní, možná příště ale dám o trochu octa méně. Foto přidávám.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    já zítra ochutnám k masu a podám raport:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Frantiska: nechala jsem posolené asi půl dne, pak důkladně vykapat, skoro dosucha, tekutina byl vlastně jen ten ocet a to se za půl hodiny odpařilo, mouk jsem dala jen asi lžíci - hustota dobrá, asi jako chutney

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    hosta:a tu mouku jsi dala, mela nějaký efekt? Na to množství mi to přijde malo na zahuštění. Nechapu její účel.

    Držím palce at je to dobré :)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Frantiska: no - asi, já dala normální kvasný 8%, ale je fakt, že horké to chutná asi výrazněji. Uvidíme - už je ve skle:-))

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    hosta: U těchto receptu je lepsi psat i jaky ocet jestli 8% nebo 4%. Jinak hrozi, ze clovek pouzije spatny.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Dělala jsem z poloviční dávky, horké se mi zdá dost kyselé, uvidíme, až zchladne a rozleží se:yes:

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Pavla: pavlo, používej mozek...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavla: relish anglicky znamená chuť, slast, vychutnávat, ochutnat apod.
    Jinak relish v kuchyni je jen jiný výraz pro zavařenou zeleninu, ovoce, čalamády, čatní apod - takže v podstatě tímhle jediným slovem označíme všechny tyto možnosti
    Lemi - jen mi uniká,proč tu mouku - na zahuštění?

    Odpovědět

  • LIŠKA LIŠKA(neregistrovaný)

    Mě to přijde jako cuketové čatný, pod maso a tak, nebo nevím

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    A tak co že to je? Něco jako lečo, nebo co z toho vznikne? Kam se to dá použít?

    Odpovědět

Tématické fráze: relish cuketové chutney cuketové čatny cuketové čatní relish recept čatny z cukety cuketové chutney recept relish recepty co je relish catny nebo horcice z cuket relish recept: relisch cuketové čatní recept chutney z cukety relish z cukety recept na zavarenou cuketu paprikový relish cuketa na topinky 3kg cukety cuket catni cuketove

Zapomněl/a jsem heslo