Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 685 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,02 g |
Tuky | 232,82 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 755,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený :D ). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak.
Krok 2: Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)
Zveřejněno 19. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Moje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 20 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno 18. 9. 2025 17:00:02
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Palenka před 1 hodinou
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
sterzova1963@seznam.cz před 3 hodinami
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 4 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 5 hodinami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 6 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 7 hodinami
Tématické fráze:
aromatické perníky,
holandský perník
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
skořice,
med,
kakao holandské,
ořechy vlašské,
vejce,
mouka,
olej slunečnicový
Komentáře (4)