Suroviny
Porce: forma 22 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 699 kJ / 645 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,10 g |
| Tuky | 35,25 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 189 mg |
| Sodík | 2,35 g |
| Sůl | 5,65 g |
| Sacharidy | 16,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci, pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22 cm, vyložené pečícím papírem.
Krok 2: Vejce rozmícháme s mlékem a ostatní suroviny pokrájíme na drobnější kousky.
Krok 3: Na plátky bagety nasypeme pokrájené suroviny, které můžeme smíchat v míse dohromady nebo je na sebe navrstvíme podle toho, jak je budeme postupně krájet (v závěru je to úplně jedno). Vše zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, které můžeme osolit (pozor na slanost sýru a uzeniny, já nesolil vůbec a slané mám rád) a okořenit dle chuti, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 20-25 minut.
Krok 4: Podáváme teplé i studené. Teplé jako rychlooběd nebo večeři, například s čerstvou zeleninou nebo jako studené pohoštění, například k pivu nebo vínu.
Zveřejněno 20. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč z francouzské bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O45G
Moje poznámka
Slaný koláč z francouzské bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O45G
Nejnovější recepty
Husičkový vývar
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné krémové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí medailonky s pikantní směsí
Přidáno před 3 hodinami
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Pórková krémová polévka bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
Rybja před 8 minutami
Valašská kyselice
marcelavelickova před 10 minutami
Špagety s mletým masem
knsvabova před 32 minutami
Karlovarský knedlík
Zbynek Hladik před 1 hodinou
Svatomartinská husa
Zbynek Hladik před 1 hodinou
Kuře kung-pao
mysalin před 1 hodinou
Kakaový krémový řez s mascarpone
RenataMaresova před 1 hodinou
Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
Sahula před 1 hodinou
Tématické fráze:
francouzský slaný koláč,
slaný koláč,
slané koláče,
recept na francouzské bagety,
recept na slaný francouzský koláč,
koláčové francouzské forma,
recepty na slané koláče,
francouzsky teply kolac,
francouzský slaný koláč recept
Suroviny:
bageta,
salám,
cibulka jarní,
sýr,
kapie,
mléko,
sýr,
pepř mletý
Komentáře (2)