Francouzský slaný koláč

Hvezdopraska Kuchař: Hvezdopraska

Doba přípravy: 20 minut příprava+ 30 minut pečení 12 porcí Pizzy 12 názorů

Suroviny

400 g listové těsto
kousek Hery (či oleje na vytření plechu)
Ingredience co dům dá:
sýru
nivy
klobása
kečup
špenát
syrové vejce
salám
krabí tyčky
olivy
kukuřice
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozdělím těsto na půlku a vmačkám ho do předem vymaštěných zapékacích misek.

  2. Do každého vzniklého košíčku, kdy se snažím, abych těsto vytahala malinko nad okraj, pak vsypu zbytky ingrediencí. Naše oblíbené jsou:

  3. špenátová: natřu korpus lehce kečupem, naházím zmrzlý špenát, zbytek nakrájených krabích tyčinek /nakrájenou slaninu, černé nakrájené olivy, zasypu nivou, posypu provensálským kořením a navrch rozklepnu dvě vajíčka tak, aby žloutky zůstaly po upečení pěkně celý.

  4. Salámová: natřu na korpus zbytek kečupu, naházím zbytky salámů, nebo na struhadle nakrouhám junior, nakrájím porek, nasypu zbytek zmrzlé zeleniny, posypu zbytkem žampionů( můžou být jak sterilované, tak čerstvé), zelené olivy, koření dle chuti a zasypu zbytkem sýra (balkán, niva, eidam…).

  5. A pak vše peču na 200 stupňů v troubě tak půl hodinky.

Poznámka

Je to ideální, když čekáte návštěvu a seberete zbytky v lednici a nebo třeba když je po oslavě a zbyde Vám hodně zbytků:-) A přeci je nevyhodíte:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Francouzský slaný koláč

  • Hvezdopraska Hvezdopraska(autorka receptu)

    já myslím tu druhou nižší- byly dvě v balení.. Tu hlubokou mi kupovala mamka ve výprodeji myslím v tescu za 100 kč, ale to už je tak 3 roky:-( Ikeu doporučuju!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hvezdopraska, tak tá cena z Ikea je značne nižšia ako od čoko...

    Odpovědět

  • Hvezdopraska Hvezdopraska(autorka receptu)

    já kupovala nedávno dvě zapékačky v Ikei asi za 120 Kč a nemůžu si je vynachválit:-) Doporučuju

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    jo keramika je jedinečná:yes::yes:, nějak jsem se tady rozkecal, omlouvam se autorce:-8

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Magdalenko, já mám tuto a jsem maximálně spokojená;-)
    http://www.eod.cz/moderni-byt/novinky/grande/miska...

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    jo Hujerovic:-D ták to pak jo:-D ale já měl dvě a jednu jsem daroval páč stačí bohatě jedna, když dáváš papír tak upečeš vyhodíš a dáš novou várku a jde to jak na drátkach:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    My sme Hujeri, potrebovala by som aspoň 10 ks...:-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    magdalenko tu si pořid (karlovarský porcelán) tu nic nemůže nahradit:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    a ja ani takúto formu nemám...

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    já tedy taky nemam zbytky ale zato mam stejnou formu na koláč:yes:;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja nemávam zbytky, je to divné...

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Listové těsto + zbytky z lednice (pokud je neschováváte pro návštěvy) = francouzský slaný koláč :-O.

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzský koláč recept na slaný sýrový koláč slany syrovy kolač francouzský syrovy koláč francouzský špenátový koláč francouzky slany kolac francousky slany kolač francouzský koláč quiche se špenátem slaný kolač francouzky kolac slany slany kolac s nivou francouzský koláč recept francouzký koláč slaný francouzký kolač těsto na francouzský koláč francouzské koláče těsto na slaný koláč slaný koláč recept francouzský koláč se špenátem francozsky slany kolac

Zapomněl/a jsem heslo