

Francouzský slaný koláč
Suroviny 12 porcí
- 400 g listové těsto
- kousek Hery (či oleje na vytření plechu)
- Ingredience co dům dá:
- sýru
- nivy
- klobása
- kečup
- špenát
- syrové vejce
- salám
- krabí tyčky
- olivy
- kukuřice
Postup přípravy receptu
Rozdělím těsto na půlku a vmačkám ho do předem vymaštěných zapékacích misek.
Do každého vzniklého košíčku, kdy se snažím, abych těsto vytahala malinko nad okraj, pak vsypu zbytky ingrediencí. Naše oblíbené jsou:
špenátová: natřu korpus lehce kečupem, naházím zmrzlý špenát, zbytek nakrájených krabích tyčinek /nakrájenou slaninu, černé nakrájené olivy, zasypu nivou, posypu provensálským kořením a navrch rozklepnu dvě vajíčka tak, aby žloutky zůstaly po upečení pěkně celý.
Salámová: natřu na korpus zbytek kečupu, naházím zbytky salámů, nebo na struhadle nakrouhám junior, nakrájím porek, nasypu zbytek zmrzlé zeleniny, posypu zbytkem žampionů( můžou být jak sterilované, tak čerstvé), zelené olivy, koření dle chuti a zasypu zbytkem sýra (balkán, niva, eidam…).
A pak vše peču na 200 stupňů v troubě tak půl hodinky.
Poznámka od kuchařky
Je to ideální, když čekáte návštěvu a seberete zbytky v lednici a nebo třeba když je po oslavě a zbyde Vám hodně zbytků:-) A přeci je nevyhodíte:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzský slaný koláč
-
já myslím tu druhou nižší- byly dvě v balení.. Tu hlubokou mi kupovala mamka ve výprodeji myslím v tescu za 100 kč, ale to už je tak 3 roky
Ikeu doporučuju!
-
Hvezdopraska, tak tá cena z Ikea je značne nižšia ako od čoko...
-
já kupovala nedávno dvě zapékačky v Ikei asi za 120 Kč a nemůžu si je vynachválit
Doporučuju
-
jo keramika je jedinečná
, nějak jsem se tady rozkecal, omlouvam se autorce
-
Magdalenko, já mám tuto a jsem maximálně spokojená
http://www.eod.cz/moderni-byt/novinky/grande/miska... -
jo Hujerovic
ták to pak jo
ale já měl dvě a jednu jsem daroval páč stačí bohatě jedna, když dáváš papír tak upečeš vyhodíš a dáš novou várku a jde to jak na drátkach
-
My sme Hujeri, potrebovala by som aspoň 10 ks...
-
magdalenko tu si pořid (karlovarský porcelán) tu nic nemůže nahradit
-
a ja ani takúto formu nemám...
-
já tedy taky nemam zbytky ale zato mam stejnou formu na koláč
-
Ja nemávam zbytky, je to divné...
-
Listové těsto + zbytky z lednice (pokud je neschováváte pro návštěvy) = francouzský slaný koláč
.