Venkovské francouzské bagety

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: 2 hodiny + 48 hodin 2ks Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky Pernerka
70 g chlebové pšeničné mouky
150 g vody
100 g mléka
2 g cukru
5 g sušeného droždí
20 g soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V robotu zaděláme těsto, necháme ho dobře propracovat. Nyní bude 60 minut kynout, v té době ho 3x prohněteme.

  2. Po hodině těsto zakryjeme a dáme na 48 hodin do lednice. I zde aspoň 4x jen v míse rukou přeložíme.

  3. Vyndáme z lednice a necháme ho 15 minut odpočinout. Vytvarujeme 2 bagety a ty necháme kynout na plechu 30 minut.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C s párou. Doba pečení asi 20-25 minut.

Poznámka

Nařezávám před kynutím, neb po kynutí těsto spadne.

Je to pracné a zdlouhavé, ale věřte, vyplatí se to. Pohrajte si a pochutnejte si na výtečných bagetách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Venkovské francouzské bagety

K receptu nejsou žádné komentáře.