Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý beránek na Velikonoce

Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo stačí pocukrovat a kolem krku uvázat stuhu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 761 kJ /
2 572 kcal
Bílkoviny98,89 g
Tuky57,03 g
Vláknina13,32 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,47 g
Sacharidy409,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšleháme žloutky společně s moučkovým cukrem do nadýchané pěny. Poté přidáme šťávu a kůru z 1/2 citronu a mouku. Krok 2: Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a špetku soli. Vše smícháme na jemné těsto, které vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Troubu vyhřejeme na 170 °C. Krok 3: Pečeme pozvolna přibližně 45 minut. Hotového a vychladlého beránka vyjmeme z formy a ozdobíme dle vlastní fantazie, nebo jen pocukrujeme a dáme okolo krku stuhu.

TIP: Časté chyby při přípravě velikonočního beránka

Zveřejněno 28. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý beránek na Velikonoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxRL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý beránek na Velikonoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxRL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jednoduchý beranek, jednoduchý recept na beránka, recept na beránka, beránek jednoduchy, jednoduchý berane, jsdnoduchy beránek, třený beranek s mandlemi

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, citron, sůl, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu