Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 851 kJ / 4 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,08 g |
Tuky | 199,06 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 583,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 3: Žloutky ušleháme s olejem a vodou do světlé pěny. Přidáme k nim prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukr. Vše smícháme, už nešleháme a na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto dáme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 °C asi 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Zveřejněno 31. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto nejen na velikonočního beránka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kxj
Moje poznámka
Těsto nejen na velikonočního beránka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kxj
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
MichalRaby před 17 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 24 minutami
Smažené cukety
UnholyKetty před 54 minutami
Báječný perník
Diviska87 před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 2 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 13 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 17 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 17 hodinami
Tématické fráze:
těstovelikonoční beránek recept,
celozrnné třené těsto na beránka
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
olej,
voda,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.