Božská snídaňová kaše z tsampy

KaBou Kuchařka: KaBou

Doba přípravy: 15 min 1 porce Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

50 g tsampy
20 g (1 lžíce) másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
200 ml rostlinného mléka
špetka mleté skořice
1 hruška
1 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
1-2 lžíce medu (světlého sirupu pro veganskou verzi)
sekané ořechy, maliny a mleté lněné semínko na dozdobení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku promíchejte tsampu s rostlinným mlékem, přidejte lžíci másla, skořici a přiveďte směs k varu. Poté hned odstavte a nechte kaši dojít.

  2. Mezitím nachystejte grilovanou hrušku. Hrušku oloupejte, rozpulte a lžičkou vykrojte jádřinec.

  3. Na jedné lžíci másla/kokosového oleje ji v pánvi opečte z obou stran. Přidejte lžíci medu a zalijte malým množstvým vody.

  4. Na mírném ohni pečte hrušku do té doby, až se vypaří téměř všechna voda.

  5. Kaši nandejte na talíř, přidejte pečenou hrušku a přelijte medovou redukcí. Posypte nasekanými ořechy a mletým lněným semínkem.

Poznámka

Tsampu seženete na https://shop.protibet.cz/vareni/tsampa-2/

Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Božská snídaňová kaše z tsampy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo