Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 365 kJ / 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,19 g |
Tuky | 14,84 g |
Vláknina | 26,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 84,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.
Krok 2: Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte na ni naběračku těsta.
Krok 3: Smažte dozlatova z obou stran. Z množství těsta usmažítee přibližně 6 středně velkých palačinek.
Krok 4: Z jablek vykrojte jádřinec a pokrájejte je na plátky. Smažte je dozlatova na rozehřátém másle nebo kokosovém oleji. Ke konci smažení je posypte kokosovým cukrem a skořicí, lehce podlijte vodou, jemně promíchejte a nechte vodu vyvařit.
Krok 5: Jablka navrstvěte na palačinky, přehněte je nebo zarolujte a přelijte vypečenou šťávou z jablíček.
Zveřejněno 11. 5. 2020 15:26
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdravé sladké palačinky se skořicovými jablíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3MW
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 23 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno 7. 10. 2024 14:38
Podzimní řezy
Přidáno 7. 10. 2024 14:00
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno 7. 10. 2024 13:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
f-kikinka před 18 minutami
Citronový koláč se zakysanou smetanou
f-kikinka před 27 minutami
Banánové řezy s karamelem
f-kikinka před 38 minutami
Kuřecí hořčicové řízky
KatuleF před 2 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Lulu87 před 2 hodinami
Houbová polévka s pohankou
JardaH21 před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 3 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 4 hodinami
Omáčka z klouzků
kimlo před 6 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 6 hodinami
Komentáře