Kuře Hokaido

Rozmaryna Kuchař: Rozmaryna

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 dýně Hokkaido
3 větší cibule
6 brambor
3 mrkve
4 velké stroužky česneku
1 delší větvička rozmarýnu
sůl
koření na pečené kuře
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájet na čtvrtky, mrkve nakrájet na špalíčky, Hokkaido nakrájet na kousky (ne na malé), cibuli nakrájet na osminky, česnek na plátky, větvičku rozmarýnu rozstřihnout na 4 kousky.

  2. Nakrájenou zeleninu dát do pekáče, osolit a promíchat. Jemně zeleninu po promíchání poprášit kořením na kuře.

  3. Okořenit stehna, já je i solila, protože koření mi přišlo málo slané. Pokapat stehna olivovým olejem a koření vetřít do stehen.

  4. Stehna položit do pekáče na zeleninu, rovnoměrně pocákat olivovým olejem (nešetřím) nejen stehna, ale i vykukující zeleninu zpod stehen. Opatrně podlít, protože zelenina pustí hodně šťávy, pak by se musela redukovat odpařením. Lepší je v průběhu pečení si to asi 2x zkontrolovat.

  5. 50 minut péct pod poklicí na 250 stupňů. Pak 15 minut péct bez poklice do zkřupavění a zčervenání kůže.

Poznámka

Lze použít i jiné koření. Dle rodiny je to "vysoce jedlé".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře Hokaido

K receptu nejsou žádné komentáře.