Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 917 kJ / 2 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,60 g |
Tuky | 141,05 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 545 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 341,50 g |
Postup přípravy
125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci fruktózového cukru a špetku soli. Krok 2: Zpracuji v těsto, dám do lednice na hodinu odpočinout. Po hodině těsto pustilo šťávu a olej, je kompaktní. Roztlačím ho prsty na dno dortové formy. Peču na 180°C cca 20 minut na papíru. Nechám vystydnout ve formě. Krok 3: Náplň: Do 0,5 litru rostlinného mléka (měla jsem Zajíce) nasypu 5 g agaru, chvíli nechám stát a pak 5 minut povařím. Přidám cca 350 g bílého nebo hedvábného tofu, 200 g dia marmelády nebo marmelády slazené fruktózou. Vše rozmixuji dohladka, naliji na korpus, posypu ovocem sušeným mrazem. Nechám ztuhnout v lednici. (Pokud nemáte hedvábné tofu, tak povařte bílé nebo natural 30 minut ve slané vodě, stane se chuťově neutrální)
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rALE
Moje poznámka
Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rALE
Nejnovější recepty
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 15 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 16 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 31 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 2 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 2 hodinami
Vajíčkový salát
Sahula před 13 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 13 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 14 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 14 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 15 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 15 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 15 hodinami
Suroviny:
mrkev,
olej řepkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr,
cukr,
sůl,
mléko rostlinné,
agar,
marmeláda
Komentáře (1)