Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda ze švestek

Jak obyčejné švestky proměnit v něco výjimečného? Tato marmeláda se skořicí, badyánem a kapkou rumu je to pravé. Švestky povaříte s kořením, vmícháte cukr, citron a pektogel a za chvilku máte dobrotu, která vynikne na chlebu i v koláči.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PedroSanchez

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 517 kJ /
5 382 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky6,00 g
Vláknina75,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 275,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypeckované švestky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme koření a necháme vařit asi 35 minut, až jsou švestky rozvařené natolik, že půjdou pasírovat. Krok 2: Rozvařené švestky přepasírujeme, přidáme cukr, kyselinu citronovou, a dáme znovu vařit. Povaříme cca 4 minuty, pak přidáme Pektogel (rozmíchaný s trochou cukru) a povaříme další 1-2 minuty. Krok 3: Přidáme 4-6 lžic rumu, dobře promícháme a naplníme sklenice. Krok 4: Necháme zchladnout.

TIP: V čem vařit marmeládu

Zveřejněno 12. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Marmeláda ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OD9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Marmeláda ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OD9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
švestky, cukr, voda, skořice celá, koření hřebíček, badyán, rum, kyselina citronová, pektogel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu