„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 346 kJ / 4 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,61 g |
Tuky | 189,80 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,52 g |
Sacharidy | 485,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento dezert je trochu neobyčejný, ale není moc obtížný na přípravu. Nejtěžší je čekání, než se uleží v lednici :) Výsledek ale stojí za to, je moc dobrý, jemný a lahodný, podle mě to je jeden z nejlepších dezertů, které jsem jedla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 21:23
magdalenka: Ano, karamel nalijeme rovnou do formy, pečící papír není potřeba
16. 4. 2024 16:47
Prosím, príprava úplne bez pečiaceho papiera, karamel rovno dať do formy? Ďakujem.
3. 10. 2020 11:08
Krásné a neobvyklé!
26. 9. 2020 18:07
Vypadá úžasně a určitě tak i chutná
25. 9. 2020 08:53
Zrovna přemýšlím, co upeču o víkendu. Tak to zkusím. Za mě super
24. 9. 2020 10:10
magdalenka: bude to moc dobré...až vymyslím, jak nahradit karamelovou vrstvu - pečícím papírem???- tak určitě vyzkouším ( trocha karamelu do základu svíčkové nebo rajské ano, ale sladký dezert s karamelovou chutí odjaktěživa prostě ne...)
24. 9. 2020 09:57
Manavalu: já to vidímasistenta v kuchyni
24. 9. 2020 08:32
Nejdřív jsem spálila karamel. Naštěstí ten druhý byl dobrý. Pak se vzbudil dvouletý bráška a strašně řval. Tak šel dělat chocoflan. Pak šlo všechno podle plánu. Když se dezert chladil vzal malý plastovou mrkev a udělal do piškotu díry. Asi už měl hlad.
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná. dávám fotky
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná. dávám fotky
22. 9. 2020 21:06
SilviaD: Děkuji Do pekáče se dává voda studená, už jsem to doplnila
22. 9. 2020 18:52
Vyzerá krásne a lahodne. Tá voda do pekáča sa dáva horúca alebo studená?
21. 9. 2020 19:21
magdalenka a MamlajdaD: Moc děkuji
21. 9. 2020 17:22
Opravdu pěkné, právě jsem chtěla napsat něco podobného jako magdalenka! Moc se mi líbí!
21. 9. 2020 17:04
Vyzerá to na veľkú dobrotu...krásny recept, krásne foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
"Uvař mandel šneků, utři šest lotů sardelí": Kuchařka Rettigová na Vánoce místo kapra vařila hlemýždě
Další recepty
Suroviny: cukr, vejce, cukr, mléko, vanilkové aroma, vejce, cukr, olej, mléko, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, rumové aroma
„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLZV
13 názorů