Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 402 kJ / 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,80 g |
| Tuky | 44,67 g |
| Vláknina | 8,92 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 23,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust a propláchneme na cedníku studenou vodou. Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka. Krok 3: K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka. Krok 3: K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7qE
Moje poznámka
Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7qE
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 32 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 33 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 59 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Suroviny:
ledvinky vepřové,
kmín celý,
cibule,
slanina,
olej,
koření paprika maďarská,
paprika sušená uzená,
feferonka,
klobása,
vývar masový,
jíška,
sůl,
pepř
Komentáře (1)