Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 402 kJ / 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,80 g |
| Tuky | 44,67 g |
| Vláknina | 8,92 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 23,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust a propláchneme na cedníku studenou vodou. Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka. Krok 3: K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka. Krok 3: K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7qE
Moje poznámka
Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7qE
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Suroviny:
ledvinky vepřové,
kmín celý,
cibule,
slanina,
olej,
koření paprika maďarská,
paprika sušená uzená,
feferonka,
klobása,
vývar,
mouka,
sůl,
pepř
Komentáře (1)