Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,85 g |
Tuky | 15,84 g |
Vláknina | 3,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky.
Krok 2: Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Moje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 15 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření mleté,
cukr písek,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (4)